Už túto jeseň milovníkov dobrej hudby čaká unikátne prepojenie niekoľkých muzikantských svetov v jednom programe. Stretnutie autorskej tvorby Katky Koščovej a Daniela Špinera s osobitým pesničkárstvom dvoch generácií Geišbergovcov (otec Marián a synovia Martin a Marek) v sebe nesie prísľub nevšedného zážitku.

Na pripravovaných koncertoch sa publikum stretne s presahmi hudobných žánrov ako je folk, balady, folklór, či šansón. "Mám Geišbergovskú muziku veľmi rada, no na skúške ma aj tak prekvapilo, akú silu majú v skutočnosti piesne a básne, ktoré chlapci interpretujú. Bolo to vyslovene zimomriavkové," hovorí Katka Koščová.

Koncertný program bude zložený z prelínania sa autorských piesní a básní Geišbergovcov a zo skladieb Katky Koščovej a Dana Špinera. Zároveň budú tieto piesne doplnené o novú, v niektorých miestach spoločnú interpretáciu.

"Budem spievať a hulákať v niekoľkých Geišbergovských pesničkách a páni zasa na oplátku pomôžu s mojimi piesňami. Ak mám súdiť z toho, čo bolo na skúške, tak to môže dopadnúť aj pomerne zábavne," hovorí so smiechom speváčka a dodáva: "Mám obrovskú radosť z tohto spojenia, je to úplne nový druh atmosféry. Veľmi vážne a smutné momenty sa striedajú s absolútnou rozpustilosťou a radosťou."

Prehľad pripravovaných koncertov:

26. 9. - Prešov, DJZ, Historická budova
28. 9. - Liptovský Mikuláš, Dom kultúry, Klubová scéna
29. 9. - Košice, Kasárne/Kulturpark
1. 10. - Nitra, Synagóga
2. 10. - Bratislava, DK Zrkadlový háj, Divadelná sála
3. 10. - Trnava, Kino Hviezda
4. 10 - Banská Bystrica, Klub HaD

Všetky koncerty začínajú o 19:00.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Michal Pivovar, manažér Katky Koščovej. 

Súvisiaci interpreti: Katarína Koščová