Obľúbená kapela Polemic si pripravila letné prekvapenie pre svojich fanúšikov - predstavuje nový singel a klip Medicína, v ktorom sa dozviete okrem iného aj tajný recept na väčšinu starostí.

Hlavným autorom skladby Medicína je Michal "Mickey" Novácky, ktorý hovorí, že skladba, ako aj samotný text, vznikli expresne rýchlo. "Mám rád tie momenty, keď netreba veľa špekulovať a pesnička sa akoby sama vypýta na svet. Napokon, čo môže byť lepšie ako terapia smiechom?"

Vo videoklipovom príbehu o zázračnom nápoji, ktorý si kapela vypestovala a následne uviedla do sveta cez teleshopping, nechýba viacero zábavných scén, ktorých nakrúcanie si užívali aj samotní členovia kapely. "Prvýkrát sme si vyskúšali farmársky outfit, nestratili by sme sa v ňom asi ani na country festivale," hovorí s úsmevom Braňo "Bejzo" Bajza

"Najväčšia zábava pre nás bolo asi nakrúcanie scény, ktorú sme si nazvali teleshopping," spomína Peter "Petko" Opet. Práve on sa v klipe zahral na legendárneho teleshoppingového moderátora Horsta Fuchsa, ktorého si určite mnohí pamätajú z obdobia 90. rokov. "Snažil som sa ho vystihnúť oblečením, gestami aj mimikou a nechýbal ani asistent, ktorého si zahral Bejzo. Bola to veľká sranda!"


Videoklip sa nakrúcal vo viacerých lokáciách - v bare, vo filmovom štúdiu, v obývačke, aj na čerstvom vzduchu v sade. Kapela si zajazdila na naleštenom veteránovi - dodávke Wartburg z 50. rokov minulého storočia. Kvôli nakrúcaniu dokonca hudobníci absolvovali aj tanečný tréning, na ktorom si naštudovali choreografiu pod vedením lektorky Brone Jurášovej (manželky bubeníka Andreja) z pezinskej tanečnej školy Sunny Dance. Dievčatá z tanečnej školy sa napokon objavili v klipe aj v komparze a v úlohách asistentiek teleshoppingu. 

V klipe vystupuje aj viacero epizódnych postáv v roli unudených a otrávených ľudí, ktorých na nohy postaví zázračný nápoj Smiech. Verne ich stvárnilo pár detí členov kapely, blogerka Janka Schweighoferová (Travelhacker), ako aj komici Sveťo Malachovský a René Štúr, ktorí prijali ponuku na účinkovanie v novom klipe s radosťou.

O scenár a réžiu sa postaral Marek Mackovič, s ktorým je kapela Polemic previazaná dlhoročnou spoluprácou. "S chalanmi sme začali spolupracovať už v roku 2005 a vždy boli otvorení akýmkoľvek bláznovstvám vo videoklipoch. Teraz sme si nad scenár sadli s kamarátom Jurajom Čiefom a hľadali sme niečo absurdné. Našli sme v podstate kolobeh smiechu v prírode. Od sadenia, cez zber smiechu, teleshopping až po koncového zákazníka. Smutní ľudia sa po vypití smiechu zázračne zmenia na veselých. Chlapci z kapely mávajú väčšinou pred natáčaním obavy, tvrdia, že nie sú herci, ale vždy sú tie obavy neopodstatnené. Aj tu hrá každý z nich rovno niekoľko rôznych postáv. Dúfam, že sa ľudia pri pozeraní budú zabávať aspoň tak, ako sme sa my zabávali pri filmovaní," hovorí Mackovič.

Ak by ste chceli vidieť kapelu Polemic naživo, v prípade priaznivej situácie v súvislosti s koronavírusom budete mať na to tento rok zopár nečakaných príležitostí. Kvôli karanténe a následným obmedzeniam musela totiž kapela presunúť niekoľko termínov koncertov na jeseň. "Veríme, že sa situácia bude vyvíjať pozitívne a že sa s našimi fanúšikmi stretneme opäť naživo aj v kluboch - pri zachovaní všetkých bezpečnostných a preventívnych opatrení. Už teraz máme za sebou pár úspešných letných podujatí, veríme, že to bude takto pokračovať aj ďalej," dodáva Peter "Petko" Opet. 

Termíny najbližších koncertov:

20. 8. - Senec, Slnečné jazerá-sever (+ Medial Banana) - vstupenky
22. 8. - Brezno, OK Mini Leto festival
28. 8. - Bratislava, Uprising Festival
19. 9. - Poltár, Dni mesta
25. 9. - Žilina, Smerr klub 77
14. 10. - Brno, Fléda (+ Medial Banana)
15. 10. - Kosice, Tabačka (+ Medial Banana)
23. 10. - Bratislava, MMC (+ Medial Banana)

Text skladby Medicína:

Veci hodené sú za hlavou
Nepohrdnem dobrou náladou
Keď ju máš
No tak mi kúsok z nej daj

Ochutený tajnou prísadou
Prechádzam sa rajskou záhradou
Keď si náš
Určite to poznáš

Medicína, je to medicína
Medicína a nikdy žiadna iná
Dobrá nálada je proste najlepší liek
Najlepší na svete je smiech

Položením pevných základov
A zľahka upravenou fasádou
Môžeš nájsť
To, čo už dávno hľadáš

Medicína, je to medicína
Medicína a nikdy žiadna iná
Dobrá nálada je proste najlepší liek
Najlepší na svete je smiech

Každý deň je malou oslavou
Dobre rozbehnutou zábavou
Je to v nás
Ako si spravíš, tak máš

Medicína, je to medicína
Medicína a nikdy žiadna iná
Dobrá nálada je proste najlepší liek
Najlepší na svete je smiech

Informácie a fotografie z nakrúcania klipu redakcii Hudba.sk poskytla Daniela Grečnerová z agentúry House of Ukulele. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: archív skupiny

Súvisiaci interpreti: Polemic