Leto sa pomaly blíži ku koncu, preto neváhajte využiť ešte stále krásne slnečné počasie na návštevu niektorého z festivalov či exkluzívnych koncertov pod holým nebom, ktoré nájdete v ponuke Predpredaj.sk. Aj posledné dva augustové týždne sú nabité atraktívnymi podujatiami pre fanúšikov všetkých žánrov. Na svoje si prídu aj rodiny s deťmi či športoví nadšenci.


Festivaly

Slovenské more hlási po niekoľkoročnej prestávke svoj návrat na festivalovú mapu Slovenska. Dlhé roky boli fanúšikovia rockovej muziky zvyknutí na tradičný Rock Fest Domaša. Ten sa aktuálne premenoval na NOVA FEST a prvý ročník sa uskutoční už tento víkend. Na východ Slovenska prinesie to najlepšie z domácej hudobnej scény. Hlavnými hviezdami sú Horkýže SlížeHeľenine Oči, Konflikt a predstaví sa aj Braňo Mojsej, BijouTerrier, King Shaolin a ďalší. Okrem hudby si pobyt na festivale môžete spríjemniť aj pobytom na pláži alebo vyhliadkovou plavbou na lodi Bohémia. Vstupenky kúpite TU.

Nova Fest 2022 Zdroj: PR / Predpredaj.sk
Tento víkend sa uskutoční aj poriadna drum&bassová párty v Strelnici pri jazere Konkoly. Organizátori festivalu Konkoly Open Air 2022 to tentokrát poňali naozaj veľkolepo a headlinerom celej akcie je absolútna legenda žánru, Ed Rush z Veľkej Británie. Nadšenci vysokých BPM a tanečných maratónov určite ocenia kompletný lineup, s ktorým sa zaručene pretancujú až do nedele. Vstupenky a kompletný zoznam nájdete na Predpredaj.sk.



Siedmy ročník World Music Festivalu sa bude konať od 18. do 21. augusta v historickom centre Bratislavy. Jeho najväčšou medzinárodnou hviezdou je skladateľ a gitarista Vieux Farka Touré z afrického Mali, syn slávneho Ali Farka Tourého, trojnásobného držiteľa Grammy. Práve jeho "púštnemu blues" bude patriť záverečný koncert festivalu v nedeľu 21. augusta.

Ešte predtým sa po prvýkrát na Slovensku predstaví Tabanka z Kapverdských ostrovov či vynikajúci hráč na portugalskú gitaru Ricardo Silva. Južnú Ameriku bude zastupovať Guanaco Trio a z Egypta príde legendárny Adel Shams el-Din a Tarek Abdallah. Zo Slovenska sa predstavia Sisa Michalidesová s hosťami, Ildikó Kali, Júlia Kozáková, chuligán-folkové trio Varkocs a projekt Alapastel s vokálnou skupinou Neha! Vstupenky na jednotlivé koncerty kúpite TU.

Vieux Farka Touré vystúpi v Bratislave Zdroj: Sachyn Mital
Posledný augustový víkend si na Bratislavskom hrade prídu na svoje najmä fanúšikovia opery. Nový festival Opera Fest na Hrade prichádza s atraktívnym a rozmanitým programom a počas troch dní si hudobní fajnšmekri budú mať možnosť vychutnať dva operné večery a jeden plný filmovej hudby.

Operné dielo najznámejšieho českého skladateľa Antonína Dvořáka Rusalka a operu Georgea Bizeta o temperamentnej a vášnivej cigánke Carmen bude uvedené so skvelým speváckym obsadením. Vyvrcholením Opera festu bude koncert svetovej a českej filmovej hudby, na ktorom zaznejú najznámejšie melódie z filmov ako Piráti z Karibiku, Hviezdne vojny, Harry Potter, Vtedy na Západe, Pane vy jste vdova a mnoho ďalších. Teraz môžete využiť super akciu na vstupenky 3+1 zdarma na Predpredaj.sk.

Opera Fest Zdroj: PR / Predpredaj.sk
Fanúšikov country a folku ale aj rocku na konci prázdnin privíta Festival Lodenica, ktorý sa sťahuje do Červeníka. Bodku za letom dá už tradične jeden z najväčších festivalov na Slovensku. A nielen festivalov, ale podujatí ako takých. Tentokrát sa však hluk nepôjde z reproduktorov na pódiu, ale z motorov lietadiel. Medzinárodné letecké dni SIAF 2022, ktoré sa uskutočnia po druhýkrát na Letisku Kuchyňa pri Malackách, patria medzi najobľúbenejšie a najnavštevovanejšie akcie u nás. Organizátori sľubujú dva dni pestrého letového programu, dynamické a statické ukážky bojových a akrobatických lietadiel a sprievodné atrakcie pre rodiny s deťmi. Vstupenky TU.

SIAF Zdroj: PR / Predpredaj.sk
Koncerty a divadlo

Aj v auguste pokračuje letné turné jedného z našich najvýraznejších spevákov Richarda Müllera. Kto jeho koncert nestihol v júli, môže to skúsiť ešte tento mesiac v mestách Šurany, Kremnica, Zvolen, Lednické Rovne, Rimavská Sobota a Michalovce. Vstupenky za zvýhodnenú cenu sú v sieti Predpredaj.sk.

Richard Müller '22 Tour, Česká Lípa Zdroj: Jana Marie Knotová
Na východe Slovenska sa bude 20. augusta tancovať do rána. Bude sa tu totiž konať obľúbená letná edícia block.rave pod holým nebom, s výhľadom na mesto Košice pri západe slnka. Ako špeciálny hosť zahrá taliansky dídžej a producent pôsobiaci v Nemecku Jiggy. Jeho produkciu pravidelne hrávajú mená ako Loco Dice, Marco Carola, Joseph Capriati, Denis Cruz, Michael Bibi či Jamie Jones. Lineup dopĺňajú osvedčené mená domácej scény Borra, Marko Mazag, David Kluka, Tysker, Folly a Addy. Vstupenky TU.

Väčšina divadiel má počas leta ešte prázdniny, nie však legendárne Štúdio L+S. Okrem klasických divadelných hier ako Lord Norton a sluha James (po 20. rokoch) v hlavných úlohách s Jurajom Kemkom a Jozefom Vajdom si môžete vychutnať aj koncert vokálnej skupiny Fragile. Všetko v príjemnom klimatizovanom prostredí útulného hľadiska. Vstupenky TU.

Lord Norton a sluha James (po 20. rokoch) Zdroj: PR / Predpredaj.sk
Po veľkom úspechu spred pár dní na bratislavskom hrade sa podujatie Folklór vo fraku presúva na banskobystrický amfiteáter.  Tento galakoncert je unikátnym projektom, ktorý ponúkne najkrajšie slovenské ľudové piesne vo veľkolepých aranžmánoch pre mimoriadne sólové hlasy, veľký spevácky zbor a symfonický orchester.

Krásne melódie slovenských ľudových piesní odznejú v majestátnej prírodnej kulise v podaní sólistu SND Miroslava Dvorského, opernej divy Adriany Kučerovej, herca a operného speváka Filipa Tůmu, populárneho folkloristu Štefana Šteca alebo stálice domácej popovej scény, speváčky Kataríny Knechtovej. Speváci sa predstavia za hudobného doprovodu orchestra Slovenskí symfonici, hudobného zoskupenia Sokoly a legendárneho speváckeho zboru Lúčnica, pod taktovkou dirigenta Adriana Kokoša. Vstupenky TU.

Folklór vo fraku Zdroj: PR / Predpredaj.sk
Na zámku Šimák v Pezinku sa už tretie leto koná séria koncertov domácich aj svetových interpretov v krásnom prostredí zámockého nádvoria z 13. storočia. Vrcholom tohtoročnej sezóny bude určite vystúpenie kapely Matt Bianco. Legendárnu britskú skupinu obdivujú po celom svete pre hity ako Half A Minute, Get Out Of Your Lazy Bed, Whose Side Are You On? alebo Yeh Yeh a bude to už jej druhé vystúpenie na tomto mieste. To prvé dopadlo na výbornú, príďte si tento zážitok zopakovať. Vstupenky TU.

Viac zaujímavých podujatí nájdete v sieti Predpredaj.sk.

Zdroj: PR / Predpredaj.sk