Anglická speváčka Ellie Goulding oznámila, že jej tretia štúdiovka sa bude volať Delirium a vyjde 6. novembra. Taktiež zverejnila aj tracklist nahrávky, ktorá bude v základnej verzii obsahovať šestnásť piesní, pričom na deluxe edícií bude ešte šesť bonusových skladieb.

Ellie Goulding dnes zverejnila aj prvý singel On My Mind, ktorý sa dá vypočuť na streamovacích službách Spotify a Apple Music alebo zakúpiť na iTunes. Na Youtube zatiaľ zverejnila len 30-sekundovú ukážku.

"Delirium je experiment v tom zmysle, že som sa pokúsila spraviť najmainstreamovejší album, aký sa len dal. Rozhodla som sa, že chcem, aby bol ten album na inej úrovni. Aby to bol naozaj veľký popový album," uviedla 28-ročná rodáčka z Herefordu.


Tracklist albumu Ellie Goulding - Delirium: 

1. Intro (Delirium) 
2. Aftertaste 
3. Something In The Way You Move 
4. Keep On Dancin 
5. On My Mind 
6. Around U 
7. Codes 
8. Holding On For Life 
9. Love Me Like You Do 
10. Don't Need Nobody 
11. Don't Panic 
12. We Can't Move To This 
13. Army 
14. Lost And Found 
15. Devotion 
16. Scream It Out 

bonusové skladby deluxe edície: 
17. The Greatest 
18. I Do What I Love 
19. Paradise 
20. Winner 
21. Heal 
22. Outside

Sympatická Britka sa s novou nahrávkou plánuje vrátiť do Prahy. Tam vystúpi v rámci sprievodného turné 30. januára v O2 Aréne. Lístky sa začnú predávať 25. septembra od 10. hodiny (pre členov Live Nation klubu už 24. septembra medzi 9. a 19. hodinou) a budú v cenovom rozmedzí od 990 Kč (cca 36 eur) až do 1 390 Kč (približne 51 eur). Speváčka ešte týždeň pred tým vystúpi v Poľsku a Slovensko si "šikovne" obíde. 

Ellie Goulding, vlastným menom Elena Jane "Ellie" Goulding, je víťazkou ankety talentov BBC Sound of 2010 a držiteľkou BRIT Awards v kategóriách Critics' Choice a Britská interpretka. V roku 2010 vydala prvý album Lights, z ktorého pochádzajú single Starry Eyed, Under The Sheets, Guns And Horses či The Writer. Začiatkom októbra 2012 uviedla na trh druhú štúdiovku Halcyon, na ktorej sa nachádzajú single Anything Could Happen, Figure 8 a Explosions.

Obe nahrávky dobyli britský albumový rebríček, pričom speváčka ponúkla aj ich reedície s názvami Bright Lights (2010) a Halcyon Days (2013) a tiež niekoľko EP nahrávok. Tento rok predstavila skladbu Love Me Like You Do, ktorú nahrala na soundtrack snímky Päťdesiat odtieňov sivej (2015).


Zdroj: SITA (Nme.com, archív), Live Nation
Foto: Facebook.com/elliegoulding

Súvisiaci interpreti: Ellie Goulding