Deň pred vydaním nového albumu MIRO, ktorý vychádza vo vydavateľstve Universal Music už v piatok 18. septembra, posiela Miro Žbirka do rádií nový singel s názvom. Premiéruje ho spolu s klipom, ktorý nakrútil pod režisérskym vedením svojho syna Davida.

Ten si prvú takúto spoluprácu s otcom veľmi pochvaľoval a vôbec ho nešetril. Klip, ktorý vznikal vo francúzskom Cannes, je poriadne akčný. "Bola to naša prvá spolupráca a myslím, že nám to celkom dobre fungovalo. David ma naozaj nešetril a vymyslel mi celkom dramatický záver. A tak sme pri nakrúcaní upútali pozornosť mnohých Francúzov na pláži," s úsmevom zhodnotil prácu so synom-režisérom Miro Žbirka.

Singel Live má okrem slovenskej verzie, ktorú otextoval Kamil Peteraj, aj anglickú s textom Petea Browna. Má názov I'm With You a aj k nej je nakrútené video, ktoré sa od slovenskej verzie líši jemným detailom. Zatiaľ ho však spevák nezverejnil.


Nový album s názvom MIRO uvedie Meky do života dvoma špeciálnymi koncertami s hviezdnymi hosťami. Prvý bude v Prahe 13. októbra v klube Jazz Dock a uvidia ho len pozvaní hostia a médiá. Slovenskí fanúšikovia získali privilégium a 15. októbra budú môcť byť pri tomto nevšednom zážitku v bratislavskom Véčku osobne. V predaji je iba limitovaný počet 250 vstupeniek.

Ich majitelia budú spolu s pozvanými hosťami a médiami vidieť krst nového albumu, vystúpenie hostí z Anglicka, špeciálny koncert Mira Žbirku a exkluzívne vystúpenie textára legendánych Cream Peta Browna so synom basáka Cream Jacka Brucea - Malcolmom Bruceom. V predpredaji ostalo už len zopár posledných vstupeniek a čoskoro bude vypredané.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Album MIRO sa nahrával v štúdiu Abbey Road s producentom Robom Cassom. Spolupracovali na ňom legendy ako Manfred Mann, či spomínaný Pete Brown - básnik a dvorný textár kapely Cream, autor dnes už kultových skladieb Sunshine Of Your LoveWhite Room a ďalších. Práve jeho silné nadšenie pre nové skladby Mira Žbirku rozhodli o tom, že sa polovica dvojalbumu nahrala po anglicky. Na slovenskú časť albumu napísal väčšinu textov Miro Žbirka a dve z ôsmich skladieb otextoval jeho dlhoročný spolupracovník, básnik a textár Kamil Peteraj.

Zoznam skladieb na dvojalbume MIRO:
  
CD 1:
1. Suddenly 
2. All My Days 
3. Following Rain 
4. I’m With You 
5. The Muse 
6. Alive 
7. Just You 
8. Girl In The Middle 
9. I’ve Got A Reason 
10. Songs Made Out Of Love 
11. Let Me Down Real Slow 
12. What A Way To Go 
13. That Thing Inside 
14. Morning Sun, Evening Star 
15. Fair Play 

CD 2:
1. Voľný deň 
2. Nádej (Iba ty) 
3. Live 
4. Plán 
5. Aká si príťažlivá 
6. Prišla z Londýna 
7. Fair Play 
8. Vianočná (O prímerí) 

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Rado Mešša. Priebežne aktualizované informácie nájdete na www.zbirka.cz a www.facebook.com/MiroZbirka.

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Reklama: Albumy Mira Žbirku si môžete pohodlne zakúpiť v internetovom obchode ipark.sk

Súvisiaci interpreti: Miro Žbirka