Legendárna skupina The Rolling Stones sa na dôchodok rozhodne nechystá. Formácia okolo Micka Jaggera má v pláne budúci rok nahrať nový album. Ten by mal byť nasledovníkom štúdiovky A Bigger Bang, ktorá vyšla ešte v roku 2005. Medzitým gitarista kapely Keith Richards propaguje svoju prvú sólovku po 23 rokoch.

Počas živého vysielania internetového rádia iHeartRadio gitarista anglickej rockovej kapely The Rolling Stones Keith Richards potvrdil, že slávna štvorica zvažuje nahrávanie nového albumu. "Je to bližšie. Zatiaľ, nevieme kde, nevieme kedy... Len sme sa o tom trošku rozprávali," povedal fanúšikom počas stretnutia, kde odpovedal na ich otázky.

Podľa jeho ďalších slov by ale celý proces mal začať niekde medzi tohtoročnými Vianocami a februárom 2016. Vtedy totiž ukončia časť svojho Zip Code Tour v Južnej Amerike. "Z brucha by som povedal, že až vo februári, keď skončí turné v Južnej Amerike, ale človek nikdy nevie. Môžeme sa posnažiť dostať sa do štúdia ešte pred Vianocami. To je ale dosť diskutabilné, keďže Vianoce sú Vianoce. V každom prípade, určite sa na tom pracuje," povedal Richards magazínu Rolling Stone.

Jeho kolega, spevák a frontman Mick Jagger, začiatkom tohto roka nehovoril o možnosti nového albumu s príliš veľkou istotou. "Bolo by to veľmi dobré a mám nejaké nové skladby a skladby, ktoré som napísal počas tých rokov. Pre všetky z nich som spravil naozaj dobré demá, ktoré by som rád nahral. Tak dúfajme, že sa mi to podarí," cituje magazín 72-ročného rockera.

Medzi poslednou nahrávkou A Bigger Bang (2005) a blížiacou sa novinkou vyšla z dielne The Rolling Stones len kompilácia najväčších hitov pod názvom GRRR!, a to v roku 2012 pri príležitosti 50. výročia skupiny. Na nej boli aj dve nové skladby Doom and Gloom a One More Shot. Fanúšikovia legendárnej kapely sa môžu z ďalších noviniek čiastočne radovať už teraz. Zajtra totiž Keith Richards po 23 rokoch vydáva sólový album Crosseyed Heart.


Autor: Marek Majzon (zdroj: ConsequenceOfSound.com, Guardian.co.uk)
Foto: Facebook.com/therollingstones / Mark Seliger 

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones