Slovenská indie-rocková kapela No Brake nedávno zverejnila svoj nový videoklip k skladbe Closet Skeleton, ktorý je svojou atmosférou odlišný od všetkých predošlých klipov kapely.

Skladba sa nachádza na novom albume Noise Blast, ktorý vyšiel tento rok a je dostupný na digitálne stiahnutie na rôznych platformách vďaka vydavateľstvu Street Production. Ide o dynamickú nahrávku plnú viacerých rytmických a melodických zmien hoci má len necelé 3 minúty.


Ide už o piate zverejnené video z albumu, kedže skladby Free Your Mind, ktorá dosiahla už vyše 120 000 videní na YouTube)ň a Mankind Overboard boli zverejnené ako single ešte pred vydaním albumu. Nasledovali tohtoročné promo videá k skladbám Moneypulation a Love Song For No One. Love Song For No One bolo možné vidieť zo záznamu Rádia_FM z tohtoročnej Pohody, kde kapela v lete premiérovo vystúpila. Closet Skeleton prináša fanúšikom niečo nové a prekvapí tenou hororovou atmosférou.

Väčšina videa a príbehu je z krátkeho filmu Tretia Hemisféra, ktorý natočila talentovaná kamarátka Simona Marienková. Film bol čiastočne pozmenený tak, aby to všetko pasovalo k vyzneniu skladby a doplnený o zábery kapely. O tie sa postaral kameraman Ľubo Stefko. Closet Skeleton je podľa slov kapely niečo ako démon, ktorého máme v sebe a predstavuje naše tajomstvá, strach, temné myšlienky, ktoré skrývame pred svetom. Neexistuje naozaj, len v našej hlave. V klipe je teda hlavným úmyslom hlavnej hrdinky dostať sa von a oslobodiť sa od týchto myšlienok a tým aj od svojich vnútorných problémov. Clony za ktorými hrá kapela predstavujú izoláciu spôsobenú utajovaním a uzatváraním sa pred svetom.

Kapela sa po viacerých tohtoročných vystúpeniach (Pohoda, Dobrý Festival, Vúdstok, Hudební Stan, Nowy Wiśnicz, DOD Šariš atď.) chystá na ďalšie. Budete ich môcť vidieť napríklad v Nitre na Mestival 2017, unplugged koncerte v Košiciach, klubovom rokeci v Prešove a v pláne je aj účasť v internetovej relácii Na koberci s Balážom a Hubinákom s viacerými prekvapeniami.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla formácie No Brake.