Speváčka Katka Knechtová v sobotu vystúpila ako predskokanka The Cranberries. S jej líderkou Dolores O'Riordan sa stretla nielen na jednom pódiu a v zákulisí, ale aj na ceste. Nechýbalo veľa a mohlo dôjsť k tragédii, ktorá by očakávaný koncert írskej skupiny znemožnila.

K nehode takmer došlo, keď Katarína Knechtová spolu so svojou manažérkou prichádzali do Incheby. Speváčku Dolores takmer zrazili na ceste, keď mala namierené na poobednajšiu zvukovú skúšku. Našťastie si ju v priestoroch výstaviska v poslednej chvíli všimla a nikomu sa nič nestalo.

"Cranberries takmer nevystúpili, lebo sme Dolores skoro zrazili na parkovisku. Na zvukovú skúšku totiž prichádzala úplne sama. Potom pred šatňami sme sa stretli a zoznámili sme sa," dodáva Knechtová, ktorá v začiatkoch skupiny Peha v 90. rokoch, kedy boli The Cranberries na vrchole svojej popularity, musela často počúvať, že sa na Dolores O'Riordan podobá a dokonca aj podobne spieva. Vtedy jej to prekážalo. Potom som si k nej však našla cestu a stretnutie na jednom pódiu bolo pre ňu veľkým zážitkom.

Trému zvládla vďaka podpore fanúšikov

K malej nepozornosti na parkovisku zrejme prispel fakt, že Knechtová bola v deň koncertu vo veľkom strese. "Pred koncertom som bola veľmi napätá. Nevedela som odhadnúť, ako bude tá masa ľudí reagovať. Mala som trému. Bol to zvláštny pocit hrať ped niekým, kto vo svete naozaj niečo dokázal. A ešte k tomu pred kapelou, ktorá ma sprevádzala životom. To vzrušenie bolo obrovské," uviedla prešovská speváčka, ktorá to však nakoniec zvládla a bola príjemným prekvapením hudobného večera.

"Bola tam dobrá energia a s kapelou sme si to užili. Ľudia sa bavili, fanúšikovia spievali so mnou. Cítila som ich podporu a úžasnú spätnú väzbu. Potom som si pozrela celý koncert Cranberries. Mám doma aj DVD, takže som vedela, čo mám očakávať. Niektoré ich skladby mám rada, pretože sú veľmi silné," opisuje dojmy z koncertu Katka Knechtová, ktorá si po prácou nabitom lete a začiatku jesene naplánovala oddych. Už čoskoro si užije exotickú dovolenku na Havaji.

Prečítajte si reportáž: Najväčšie hity The Cranberries spievala zaplnená Incheba

Katarína Knechtová
Pozrite si fotoreport z koncertu The Cranberries v Bratislave

Informácie a fotografiu zo zákulisia koncertu pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Peter Frolo

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová