Slovenský spevák Peter Lipa a vydá album s názvom Návšteva po rokoch, na ktorý napísal všetky texty Milan Lasica. Novinka by mala vyjsť 25. októbra, pričom krst sa bude konať na druhý deň v rámci Bratislavských jazzových dní. Album pokrstia aj 21. novembra v pražskej Malostranskej besede.

Osem rokov po vydaní úspešného CD Lipa spieva Lasicu, korého sa na česko-slovenskom trhu predalo viac ako 16-tisíc kusov, vychádza nový album tejto autorskej dvojice. Milan Lasica špeciálne pre novinku Návšteva po rokoch napísal 14 textov o láske, vzťahoch, politike, ale aj erotike či živote.

Hudobne sa na nahrávke ako spoluautori a producenti podieľali Marián Čekovský, Juraj Tatár, Martin Gašpar, Roland Kánik, Boris Urbánek a Oskar Rósza, o mastering sa postarala newyorská spoločnosť Masterdisk. Zaujímavosťou je, že zvukový majster Vlado Meller, držiteľ niekoľkých ocenení Grammy, pracoval po prvý raz vo svojej profesionálnej kariére so slovenským umelcom.

Album je súčasťou knižky s textami Milana Lasicu a originálnymi ilustráciami akademického maliara Mareka Ormandíka. Spolu s CD vychádza aj vinylová verzia albumu a notový zošit vybraných piesní tejto autorskej dvojice.

Peter Lipa, Milan Lasica Zdroj: PRObal nahrávky Návšteva po rokoch

Prvým singlom z albumu - a zároveň dôkazom, že obaja páni v rokoch majú rovnaké slabosti ako ich mladší kolegovia - je skladba Rozum. Chytľavá skladba s nádychom latina je ukážkovým príkladom toho, ako možno o ženskej kráse aj v pokročilom veku spievať s ľahkosťou a šarmom. Príjemný dojem dotvára aj štýlový videoklip natočený v Pisztoriho paláci v Bratislave. Tvorcami videa sú Petrov syn Michal Lipa a fotograf Jakub Gulyás.


Naplánované koncerty Petra Lipu:

18. októbra - Hradec Králové, Malý sál Kongresového centra Aldis
20. októbra - Žarnovica, Cukráreň
22. októbra - Ružomberok, Veľká Dvorana KDAH
23. októbra - Rimavská Sobota, Dom kultúry MsKS
24. októbra - Lučenec, Jazzové lístie, mestská tržnica

Zdroj: SITA, PR, archív Hudba.sk
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Milan Lasica, Peter Lipa