Keď už to vyzeralo, že medializovaný spor, ktorý začiatkom septembra rozpútal Rytmus, definitívne odoznel, tak sa k celej veci rozhodol vyjadriť aj Suvereno. Ten tak spravil prostredníctvom videoklipu Čarodej. Väčší rozruch na domácej scéne však vyvolala správa, že label Gramo Rokkaz opúšťa skupina DMS, čiže Separ, Dame a Smart.

Suvereno je po Rakbym druhý rapper, ktorý sa odhodlal zareagovať na kritiku zo strany Rytmusa. V skladbe Čarodej sám seba štylizuje do úlohy predstaviteľa bielej mágie, zatiaľ čo Rytmus má predstavovať tú čiernu. Podobne ako Rakby a Moloch Vlavo aj Suve členovi Kontrafaktu vyčíta predovšetkým to, že kritizuje na iných to, čo sám robil aj on. Uvidíme, či sa teraz znova vyjadrí aj Rytmus, ktorý nedávno vyhlásil, že táto kauza je preňho už uzavretá.

Suvereno - Čarodej

Label a kolektív Gramo Rokkaz prišiel o troch členov. Pre odchod sa rozhodli Separ, Dame a Smart, ktorí tvoria skupinu DMS. Ako uviedol Separ na Facebooku, dôvodom tohto kroku boli rozdielne názory jednotlivých členov na hudobnú produkciu. Taktiež prisľúbil novú skladbu DMS, v ktorej chcú svoj odchod z GR viac objasniť. Táto situácia samozrejme ovplyvní aj pripravovaný druhý spoločný album Gramo Rokkaz, na ktorom sa DMS vyskytnú len v jednej skladbe. Tou bude podľa všetkého už v auguste zverejný singel Gramo Rokkaz, ty k-oko-t!.

Gramo Rokkaz - Gramo Rokkaz, ty k-oko-t!

AMO dodržali sľub a predstavili video k ich aktuálnemu singlu Femme Fatale, v ktorom na refréne hosťuje Juraj Benetin. V klipe v réžii Braňa Vinczeho však ani jedného z týchto interpretov neuvidíte, namiesto nich si v ňom však zahrala Táňa Pauhofová a Moeho malá dcérka. Skladba pochádza z nového albumu AMO Rok Nula, recenziu naň nájdete TU.

AMO feat. Juraj Benetin - Femme Fatale

Ako sme spomínali pred týždňom, termín vydania novej Eminemovej štúdiovky The Marshall Mathers LP 2 sa nezadržateľne blíži, a tak tu máme ďalší singel. Je ním skladba Rap God, ktorú produkoval DVLP. A keďže prvé dva single Berzerk a Survival sa už klipu dočkali, je iba otázkou času, kedy sa tak stane aj v prípade tohto tracku.

Eminem - Rap God

Nepoľavuje ani Pusha T, od ktorého sme tu mali minulý týždeň hneď dve nové videá. To mu však zjavne nestačilo, a tak pred niekoľkými dňami vypustil klip aj k skladbe Pain. Tú produkovali Kanye West a No I.D. a hosťuje v nej Future.

Pusha T feat. Future - Pain

Lupe Fiasco momentálne pracuje na albume Tetsuo & Youth, ktorý by mal vyjsť začiatkom budúceho roka. Prvou ochutnávkou z neho sa stal singel Old School Love, do ktorého si Lupe pozval trocha nečakaného hosťa - anglického speváka Eda Sheerana. Výsledok ich spolupráce je však vcelku podarený. Posúďte sami.

Lupe Fiasco feat. Ed Sheeran - Old School Love

V amerických kinách mala minulý týždeň premiéru snímka The Inevitable Defeat of Mister & Pete, pričom o hudbu k nej sa postarala Alicia Keys. Tá na soundtrack prispela aj jednou novou piesňou, ktorá má názov Better Me, Better You.

Alicia Keys - Better Me, Better You

Janelle Monáe vydala v septembri druhú štúdiovku The Electric Lady, na ktorej sa nachádza aj vynikajúca skladba Primetime s hosťujucim Miguelom. A nakoľko je táto pieseň zároveň tretím singlom z albumu, pochopiteľne sa dočkala aj vizuálu.

Janelle Monáe feat. Miguel - Primetime

Po dlhšej odmlke dorazili novinky aj z tábora Smif N Wessun. Tek a Steele totiž oznámili, že 3. decembra vydajú EP s názvom Born And Raised, ktoré bude fúziou hip-hopu a reggae. Z novinky, ktorú kompletne produkovalo duo Beatnick & K-Salaam, už predstavili (priamo prostredníctvom videa) aj prvý singel Solid Ground s hosťujúcim Juniorom Reidom.

Smif N Wessun feat. Junior Reid - Solid Ground

Black Milk má od utorka vonku nový album No Poison No Paradise, z ktorého sme si minule predstavili dvojvideo k skladbám Sunday’s Best a Monday’s Worst. Deň pred vydaním nahrávky ešte Milk zverejnil bonusovú skladbu Poison.

Black Milk - Poison

Xzibit, B-Real a Demrick spojili sily a vytvorili formáciu Serial Killers, pričom už v posledný októbrový deň plánujú vydať eponymný album. Na ňom by sa mala nachádzať aj vec The First 48, ktorú táto trojica predstavila prostredníctvom klipu.

Serial Killers - The First 48

Ďalšou novou superskupinou na zámorskej scéne sú The Godfathers v zložení Kool G Rap a Necro. Tí vydajú svoj spoločný debut s názvom Once Upon A Crime 19. novembra, pričom naň upozorňujú videom k skladbe Heart Attack.

The Godfathers - Heart Attack

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: AMO, Suvereno