Americká Národná akadémia nahrávacích umení a vied pripravuje galakoncert k stému výročiu narodenia amerického speváka Franka Sinatru. Hold spevákovi vzdajú hudobné hviezdy ako Tony Bennett, Garth Brooks, Alicia Keys, John Legend, Carrie Underwood, Adam Levine alebo Usher.

Koncert Sinatra 100 - An All-Star GRAMMY budú nakrúcať 2. decembra v Encore Theatre v Las Vegas a CBS ho odvysiela o štyri dni neskôr. Organizátori podujatia, Nahrávacia akadémia, AEG Ehrlich Ventures and televízna stanica CBS, okrem rôznych vystúpení a klasických hitov do koncertu zahrnuli aj vzácnu archívnu nahrávku, ktorú spevák narozprával. Sinatra 100 - An All-Star GRAMMY Concert bude jediným televíznym špeciálom k jeho storočnici.

"Frank Sinatra je hlasom pre všetky generácie. Jeho umelecké a šoumenské schopnosti zostali neporovnateľné od 30. rokov 20. storočia, keď začal profesionálne vystupovať, až po jeho poslednú nahrávku pred 21 rokmi. V súčasnosti je stále populárny pre svoj klasický zvuk a svojský štýl. Je preto vhodné, že sme sa k celosvetovým oslavám jeho stých narodenín pripojili aj my," vyjadril sa prezident americkej Národnej akadémie nahrávacích umení a vied Neil Portnow. "Spomínam si na Franka, že vystupoval na úrovni a zároveň vedel ako sa zabávať. A taká bude táto oslava," dodal pre magazín The Hollywood Reporter Ken Ehrlich z AEG Ehrlich Ventures.

Frank Sinatra sa narodil 12. decembra 1915 v New Jersey. Nahral 59 štúdiových albumov, medzi jeho najväčšie hity patria skladby ako Love and Marriage, Strangers in the Night, My Way alebo Theme from New York, New York. Držiteľ niekoľkých cien Grammy účinkoval aj v muzikáloch a filmoch. V roku 1946 získal čestného Oscara za krátky film The House I Live In, v roku 1954 si na konto pripísal Oscara v kategórii Najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe za snímku Odtiaľto až na večnosť. V roku 1971 mu americká Akadémia filmových umení a vied udelila humanitárnu cenu Jeana Hersholta. Zomrel 14. mája 1998 v Los Angeles. Dožil sa 82 rokov.  

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/sinatra

Súvisiaci interpreti: Frank Sinatra