Pre fanúšikov britskej skupiny Freestylers a prešovského zoskupenia Blikajúci dychový hudobný systém (BDHS), ktorí mali 21. októbra spoločne vystúpiť v bratislavskom Majestic Music Clube, je tu smutná správa. Organizátori sa koncert po dlhej úvahe rozhodli zrušiť. Dôvodom je slabý predpredaj lístkov.

Zákazníci, ktorí si zakúpili vstupenky prostredníctvom služby Predpredaj.sk, obdržia inštrukcie o postupe vrátenia peňazí emailom. Usporiadateľská agentúra Gentle Groove Production k zrušeniu koncertu vydala otvorené stanovisko, za ktoré si zaslúži všetok rešpekt. Nebýva totiž zvykom, aby promotéri priznali slabý predaj, väčšinou sa vyhovárajú na rôzne iné, často vymyslené okolnosti.

"Milí fanúšikovia Freestylers a BDHS. Veľmi nás to mrzí, ale koncert, ktorý sa mal konať 21.10. v bratislavskom MMC, musíme zrušiť. Nechceme naše rozhodnutie zastierať výhovorkami o 'technických' alebo iných príčinách. Dôvodom je slabý predpredaj, ktorý sa žiaľ nerozbehol ani v posledných dňoch, aj keď sme sa všemožne snažili. K tomuto rozhodnutiu sme dospeli po rozhovoroch s agentom Freestylers aj s kolegami, ktorí nám s prípravami koncertu pomáhali. Mrzí nás to o to viac, že takýto krok musíme spraviť vôbec prvýkrát za 20 rokov organizovania koncertov na Slovensku. Veríme, že to pochopíte a zachováte nám priazeň do budúcna. Ľuďom, ktorí si už lístky zakúpili, samozrejme vrátime peniaze. Ďakujeme."

Agentúra Gentle Groove Production zabezpečuje booking zahraničných interpretov pre slovenské festivaly a súkromné eventy, zároveň v posledných rokoch organizuje aj vlastné klubové koncerty. Na Slovensko už priniesla mená ako Iggy & The Stooges, Natasha Bedingfield, Stereo MCs, Apollo 440, Living Colour, Apocalyptica, Jaga Jazzist, Arrested Development, či Asian Dub Foundation a v rámci vlastných koncertov Selah Sue, Sofa Surfers, Movits! alebo Fink. Okrem toho sa agentúra stará aj o manažment a booking slovenských kapiel Polemic, Le Payaco, Billy Barman a speváčky Katarzie.

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Alexander Čerevka. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.