Synth-popová elektronika z Bratislavy, kapela Gladia Moony, vydáva debutové EP Black Sugar, ktoré rozoberá témy odcudzenia, samoty, techonlogickej závislosti, robotiky ale aj sexuality a premeny človeka. Kapelu tvorí štvorica muzikantov Alex Lukáčová (vokály), Adam Dekan (synťáky), Martin Kosorín (bass/synth) a Martin Madro (bicie).

Žáner by sa dal opísať ako elektropop s kvapkou filmovosti v štýle James Bond alebo Blade Runner. Niektoré z piesní prešli dynamickým vývojom a zažili si aj 8 razantne odlišných verzií. Od jazzu po techno. V piesni Just a Step kolaboroval na synťákoch Martin Iľanovský aka DJ Tasun. Objavil sa ako silueta taktiež v live zázname z Novej Cvernovky. Mix a master doladil Adam Dekan, o farebný cover sa postarala Barbora Dolinajová.  

Black Sugar EP vyšlo v digitálnej forme ako ajlavmjuzik (free) release 45. Vypočuť - stiahnuť si ho môžete na domovskej stránke vydavateľstva, ale taktiež na digitálnych platformách ako Bandcamp, Spotify, Deezer či Google Play.  

Príležitosť vypočuť si tvorbu Gladia Moony sa vyskytne už v stredu 24. októbra, keď sa uskutoční v bratislavskej kaviarni Berlinka v budove SNG ďalší diel komornej debaty o tvorbe beatov s názvom JUST PLAYIN', ktorej hosťom bude aj Adam Dekan. Po debate kapela Gladia Moony odohrá naživo komplet Black Sugar EP. Vstup na podujatie je voľný. 


Redakciu Hudba.sk informoval Miro Gajdoš z vydavateľstva Ajlávmusic. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Barbora Dolinajová