Slovenská formácia The Rising Sign ohlásila vydanie nového albumu Fragments. Ten vyjde 15. novembra v rakúsko-slovenskom vydavateľstve Mai Lei Bel. Štyri piesne z neho odznejú už 8. novembra v bratislavskom MMC, kde s nimi kapela zabojuje o prvenstvo vo finále Rockovej Maturity v kategórii Pop.

Prvú ochutnávku z pripravovaného albumu Fragments v podobe skladby End Of Line, predstavila štvorica mladých muzikantov už počas leta. S blížiacim sa dátumom vydania albumovej novinky ponúkajú chalani svojim priaznivcom úlomky zo všetkých desiatich nových skladieb, ktoré ukazujú obrysy toho, čo bude tvoriť na pripravovanom albume jeden celok.

Okrem toho The Rising Sign predstavujú aj oficiálnu grafiku svojho albumu, ktorý má na svedomí talentovaná slovenská umelkyňa Andrea Lala. "Spočiatku som sa pri tvorbe návrhu pre The Rising Sign nechala uniesť textami. Inšpiratívna melancholická atmosféra mi ukázala presnú cestu. Aspoň tak som si to vtedy myslela. Neskôr som sa ale dostala k demo nahrávkam a samotná hudba všetko prehĺbila. Idea sa ihneď vykryštalizovala a všetky fragmenty do seba zapadli," hovorí mladá ilustrátorka, ktorá sa postarala o naozaj pekný obal nahrávky.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Vlado Juščák. Text správy sme upravili.

Foto: Róbert Hucko