Pražský projekt Between The Planets, za ktorým stojí producent a gitarista Martin "Spacosh" Peřina, vydal minulý týždeň album Parallel World. Album, ktorý obsahuje 9 skladieb vyšiel ako na klasickom CD, tak na kazetách. Dostupný je aj na všetkých digitálnych platformách.

Sám Spacosh sa okrem hudby postaral aj o všetky nástroje okrem bicích, tie nahral jeho dlhoročný spoluhráč Filip Kittnar, a celý album taky zmixoval. Mastering potom vykonal dánsky zvukový inžinier Jacob Hansen. Grafickú stránku albumu mal na starosti osvedčený Gustavo Sazes. Martin si na Parallel World prizval aj niekoľko hostí. Sam Vallen z austrálskych Caligula 's Horse nahral dve gitarové sóla, Martin Schuster (Martians, Mindwork, Face The Day) otextoval a naspieval jediný kompletne spievaný song Hungry Eyes, Karel Žďárský prispel violončelom, Barbora Lišková backing vokálom a Vaclav Koldus jedným basovým sólom.

"Každý z nás žije občas vo svojich paralelných svetoch. Sú to svety tvorené našimi predstavami, víziami, sny, želaniami, sú obmedzené len našou mysľou a tým kam až si dovolíme sa pozrieť. Existujú nezávisle vedľa našej reality, nie sú obmedzené hmotou a všetko je v nich možné. Pre mňa je jeden z paralelných svetov i hudba. Je to tiež svet, ktorý mám spojený s rozličným množstvom farieb, čo som sa v rámci možností snažil nejako reflektovať aj na novom albume, ktorý nie je koncepčné, ale dá sa povedať, že názov Parallel World rámcovo vytyčuje jeho celkový obsah," uviedol Spacosh.

"Čo sa týka hudobnej zložky, nový album mi celkovo príde prehľadnejší a ucelenejší, čo sa týka štruktúry jednotlivých songov. Bude to znieť ako otrepaná fráza, ale v daný čas som zo seba vykresal naozaj maximum toho, kam som bol tento materiál schopný dostať ako hudobne, tak aj po stránke produkčnej a zvukové mixáže. Každopádne o nejaký úplný štýlový odklon nejde, sú to stále Between The Planets, ale vyzretejší, povedal by som," dodáva na adresu nového albumu.

Hudba Between The Planets spája ambient, elektronické podklady, art rock a djentom ovplyvnený metalový groove a tiež napríklad časté post rockové prvky. Pôvodne sólový projekt gitaristu, skladateľa, zvukového inžiniera a producenta Martina Spacosha (Elbe, Martians adť.) sa dostal aj na koncertné pódiá a už od roku 2015 patrí medzi české domáce stálice. Po druhom albume Of Inner Sight (2017) sa formácia pozrela aj na festival Brutal Assault a v júni 2018 predskakovala švédskym Meshuggah na ich pražskom koncerte.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Štepánka Kubíčková z agentúry Kontra Production.