Akordeónový virtuóz Michal Červienka si pozval svetovo uznávaných jazzmanov Klaudia Kováča, Róberta Ragana a Petra Solárika, aby 10. ročník jeho benefičného projektu bol naozaj veľkolepý. Výťažok pôjde na pomoc škole pri Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici.

Návštevníci si budú môcť vychutnať nielen hudobný zážitok, ale priamo na koncerte uvidia, na čo presne prispievajú. Súčasťou programu totiž bude aj videozáznam zo základnej školy v Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. Výťažok pôjde na aktivity pre deti, ktoré sa tam zotavujú po náročných operáciách, liečia sa na onkológii a na ďalších oddeleniach.

"Už trénujeme a je takmer všetko pripravené. Naše spoločné skúšky zneli veľmi dobre, myslím, že sme výborne zladení. Verím, že koncert dopadne naozaj dobre. Už druhý rok všetok výťažok dávame na základnú školu, ktorá je priamo v Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. S kolegami hudobníkmi sme tam hrali deťom, videli sme tiež, ako funguje tamojšia škola, aj nadšenie detí, ktoré veľmi potrebujú, aby ich niečo rozptýlilo a odpútalo od choroby. Nám sa to, našim koncertom, podarilo na chvíľu, ale tamojšie panie učiteľky im pripravujú aktivity po celý rok," uviedol Michal Červienka.

Benefičný koncert s názvom Michal Červienka a jeho hostia bude v Robotníckom dome v Banskej Bystrici 21. novembra. Lístky naň sa dajú zakúpiť v Informačnom centre Banská Bystrica.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Eva Sládková.