Americká kapela Oregon vystúpi 14. marca v bratislavskom Ateliéri Babylon. Formácia, ktorá vo svojej tvorbe spája džez či world music, sa do hlavného mesta Slovenskej republiky vráti po 33 rokoch. V rámci celoročného festivalu City Sounds of Bratislava predstaví svoj najnovší a v poradí už tridsiaty album Lantern (2017).

"Ako hráči sa neustále vyvíjame. Pred desiatimi rokmi sme hrali inak, ako hráme teraz. Cítim, že sme silnejší a máme oveľa jasnejšiu víziu," uviedol na margo kapely saxofonista a hobojista Paul McCandless. Oregon, známy obľubou v akustickom zvuku, vystúpi v zostave McCandless, Ralph Towner (klavír, gitara), Paolino Dalla Porta (akustická basgitara) a Mark Walker (bicie).


Predkapelou bude slovenská formácia Acoustic Colours. Formácia zložená z talentovaných slovenských muzikantov Michala Vavra (gitara), Stana Palúcha (husle), Igora "Ajdžiho" Saba (bicie) a Juraja Grigláka (basgitara) vydala štúdiové albumy Michal Vavro & Stano Palúch - Acoustic Colours (2003) a Natural Fusion (2007). Vo svojej tvorbe kombinujú prvky džezu, new acoustic, bluegrassu či slovenského folklóru.

Skupina Oregon sa pohybuje na hudobnej scéne od začiatku 70. rokov minulého storočia. V roku 1972 vydala debutový album Music of Another Present Era. Odvtedy ponúkla aj nahrávky ako napríklad Winter Light (1974), Out of the Woods (1978), Moon and Mind (1979), Oregon (1983), Crossing (1984), Ecotopia (1987), Family Tree (2012) či spomínanú tohtoročnú Lantern.

Zdroj: SITA
Foto: Elisa Caldana