"Túto pieseň sme si v predvianočnom období vybrali preto, že v tomto ťažkom roku chceme potvrdiť, že láska tu je stále s nami a iba spolu dokážeme prekonať akékoľvek prekážky," píše Rádio Expres v sprievodnom texte videoklipu Láska je tu s nami. Pôvodná verzia piesne od Petra Nagya a skupiny Indigo vyšla v roku 1986. Kto všetko si zaspieval v novej verzii?

Coververzia s názvom Láska je tu s nami (Vianoce 2020) mala premiéru v utorok 15. decembra a je predzvesťou pestrého sviatočného programu Rádia Expres, ktorého súčasťou bude aj Vianočný papučový festival. Pieseň spolu s jej pôvodným interpretom a autorom Petrom Nagyom a skupinou Indigo nanovo nahrali Katarína Knechtová, Lukáš Adamec, Miko Hladký (Gladiator), Viktória Vargová a Peter Bič (Peter Bič Project), Emma Drobná, Rasťo Kopina (Nocadeň), Kristína, Mária Čírová, Zuzana SmatanováPeter Cmorik.

Interpreti svoje party do skladby nahrávali na jedenástich rôznych miestach. Finálna nahrávka vznikla v LVGNC studios pod dohľadom Mareka Rakovického a Olivera Fillnera. V závere videoklipu môžete vidieť aj videá poslucháčov, ktoré poslali do rádia.


Už túto nedeľu 20. decembra sa na Facebook stránke Rádia Expres uskutoční spomínaný Vianočný papučový festival s podtitulom #Spolu doma na Vianoce. Podobne ako na jar pri úspešnom prvom vydaní "papučového festivalu", aj teraz sa počas jedného dňa naživo predstaví viacero populárnych domácich spevákov a kapiel. Spolu až 12 interpretov vystúpi každú polhodinu v čase od 15:00 do 21:00. Poslucháči sa môžu tešiť na Desmod, Emmu Drobnú, Gladiator, duo Dennyiah, Petra Cmorika, vokálnu skupinu For You, Adama Ďuricu, Roba Opatovského, rapera Majselfa, kapelu Nocadeň, Maťa Ďurindu a skupinu Peter Bič Project.

Program Vianočného papučového festivalu Rádia Expres:

15:00 - Dennyiah

15:30 - For You
16:00 - Robo Opatovský
16:30 - Majself
17:00 - Peter Cmorik
17:30 - Nocadeň
18:00 - Adam Ďurica
18:30 - Emma Drobná
19:00 - Maťo Ďurinda
19:30 - Gladiator
20:00 - Peter Bič Project
20:30 - Desmod

Všetky ďalšie podrobnosti o podujatí nájdete na Facebook evente.

V špeciálnom vianočnom programe Rádia Expres opäť nechýba ani obľúbená rubrika Ježiško volá neposlušným deťom. Úlohy "Ježiška" sa zhostil komik Jozef Macheta (ide o pseudonym bubeníka známej slovenskej kapely, tipnete si?), ktorý bavil poslucháčov Rádia Expres v rokoch 2003 až 2006. Zábavné telefonáty s deťmi môžete počúvať od pondelka 14. decembra každé ráno v rannej show Hemendex.

Mišo Sabo a Bety Petrová si vo svojej popoludňajšej show pripravili špeciálnu Vianočnú detektívku a ponúknu poslucháčom možnosť vyhrať celebritné darčeky. Úlohou bude zistiť pomocou indícií, o aký darček vlastne ide. Od utorka 15. decembra sú vo Vianočnej detektívke každý deň pripravené osobné dary od Zuzany Smatanovej, Martina Nikodýma, Petra Nagya, Braňa Závodského, Evity Twardzik, Jula Viršíka a ďalších. 

Štedrý deň bude v Exprese patriť Vianočnému Hemendexu s Petrou Poláčikovou, Djurom Hrnčiríkom a Marekom Matušicom v netradičnom čase od 8:00 do 12:00. Popoludní budú poslucháčom robiť spoločnosť Mišo a Bety. Prvý a druhý vianočný sviatok bude na Exprese patriť trojici Majo Staráček, Miša Majerníková a Adriana Forgáčová v show Milujeme Vianoce. Silvester v Rádiu Expres tradične oslávi Julo Viršík so špeciálnou Silvestrovskou Twentyfive so začiatkom o 18:00 a na Nový rok zrekapituluje najväčšie hity roka 2020 hudobný šéf Rádia Expres Andrej Kratochvíl.

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Rádia Expres Igor Guttler. Správu sme upravili a doplnili.