Ak ste milovníkmi ženských vokálov v rocku či metale, určite pre vás meno speváčky Anneke van Giersbergen nie je neznámym pojmom. Niekoľkokrát už vystúpila aj na Slovensku a opäť sa vráti na jeseň budúceho roka, kedy v rámci svojho sólového turné Darkest Skies Acoustic Tour 2022 vystúpi v bratislavskom Randali.

Koncert sa uskutoční 5. novembra 2022, no lístky na exkluzívny večer s veľkou hviezdou v malom klube si môžete zadovážiť už teraz. Od dnes sú v predaji v sieti Predpredaj.sk, aby ste nimi ešte pred Vianocami alebo pod stromčekom stihli potešiť seba a svojich blízkych.

To, že má Anneke van Giersbergen spevácky talent, sa u nej ukázalo už v detstve. Prvej speváckej súťaže sa zúčastnila ako sedemročná, v dvanástich bola súčasťou školského zboru a neskôr si postupne prešla viacerými kapelami. Najznámejšie je jej pôsobenie v skupine The Gathering, ku ktorej sa pripojila v roku 1994 a bola jej frontmankou až do roku 2007. 

Okrem pôsobenia v rôznych kapelách je známa aj množstvom výborných spoluprác s intepretmi ako Devin Townsend (niekoľko rôznych spoluprác na viacerých albumoch), Within Temptation (v roku 2007 s nimi v Rotterdame odspievala skladbu Somewhere a skladba sa dostala aj na live DVD Within Temptation - Black Symphony), Anathema (hosťovanie pri orchestrálnej reintrepretácii albumu Falling Deeper v roku 2011), Napalm Death, Moonspell (spolupráca na skladbe Scorpion Flower) a mnohými ďalšími. 

Aktuálne Anneke ohlásila vydanie svojho v poradí tretieho štúdiového sólo albumu s názvom The Darkest Skies Are the Brightest. Ten by mal vyjsť 26. februára 2022 následne ho speváčka a skladateľka podporí na akustickom turné, v rámci ktorého sa objaví aj v našich končinách. Z albumu už vypustila ochutnávku v podobe singla a videoklipu Hurricane.

Vstupenky:  


Zdroj: Predpredaj.sk (Hudba.sk edit)
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Anneke Van Giersbergen