Životopisná snímka All Eyez On Me o zosnulom americkom raperovi a hercovi Tupacovi Shakurovi sa dostane do amerických kín 16. júna, v deň interpretových nedožitých 46. narodenín. Informovali o tom predstavitelia distribučnej spoločnosti Summit Entertainment.

V dlho očakávanej novinke režiséra Bennyho Booma sa v úlohe Shakura predstaví Demetrius Shipp Jr., pričom jeho matku stvárnila Danai Guriru. V snímke si zahrali ďalej Lauren Cohan (Leila Steinberg), Kat Graham (Jada Pinkett), Jamal Woolard (The Notorious B.I.G.), Stefon Washington (Puff Daddy) či Harold House Moore (Dr. Dre). Autormi scenára sú Ed Gonzalez a Jeremy Haft.


Tupac Amaru Shakur, známy pod pseudonymom 2Pac, vydal počas života štyri albumy - 2Pacalypse Now (1991), Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z. (1993), Me Against The World (1995) a All Eyez On Me (1996). Ako herec sa objavil v snímkach ako Cesta za láskou (1993), Nad košom (1994), Bullet (1996), Za bránami pekla (1997) a Gang policajtov (1997).

Rapera 7. septembra 1996 postrelili v aute na križovatke v Las Vegas, pričom o šesť dní neskôr vo veku 25 rokov zraneniam podľahol. Dva mesiace po smrti mu vyšla piata štúdiovka The Don Killuminati: The 7 Day Theory. V apríli tohto roka ho uvedú do Rock'n'rollovej siene slávy.

Zdroj: SITA (Hollywoodreporter.com, archív)
Foto: AP Photo

Súvisiaci interpreti: 2Pac