Americký spevák a hudobník Billy Corgan sa v štúdiu stretol s pôvodnými členmi kapely The Smashing Pumpkins, a to konkrétne s gitaristom Jamesom Ihom a bubeníkom Jimmym Chamberlinom. Päťdesiatročný muzikant zverejnil na službe Instagram fotografiu zo štúdia.

"Toľko spomienok, keď dáte nás troch dokopy," uviedol pri fotografii Billy Corgan. Líder skupiny vlani v septembri v rozhovore pre portál TeamRock povedal, že je naklonený myšlienke dať skupinu opäť dokopy. O možnom reunione hovoril minulý rok v októbri aj 53-ročný Jimmy Chamberlin. "Rozprávali sme sa o tom, že na budúci rok by sme mohli niečo nahrať," povedal vtedy muzikant, ktorý v zostave pôsobil s prestávkami v rokoch 1988 až 2016.

James Iha opustil skupinu v roku 2000. Štvrtá pôvodná členka, basgitaristka D'arcy Wretzky tak urobila rok pred ním. Okrem Corgana v kapele v súčasnosti pôsobí Jeff Schroeder a tiež niekoľko koncertných hudobníkov.

The Smashing Pumpkins vznikli v roku 1988 v Chicagu, pričom v období 2001 až 2005 boli neaktívni. Prvý album Gish vydali v máji 1991. Po ňom nasledovali počiny ako Siamese Dream (1993), Mellon Collie And The Infinite Sadness (1995), Adore (1998), Machina/The Machines Of God (2000), Zeitgeist (2007), Oceania (2012) či zatiaľ posledný Monuments To An Elegy. Na konte majú tiež niekoľko kompilácií či EP nahrávok.

Ich najväčšími hitmi sú skladby Today, Disarm, Bullet With Butterfly Wings, 1979, Tonight, Tonight, The End Is The Beginning Is The End, Ava Adore alebo Perfect. Ich piesne sa objavili aj na soundtrackoch filmov ako Lost Highway (1997) či Batman a Robin (1997). Podarilo sa im získať napríklad dve ceny Grammy či osem MTV Video Music Awards.

Zdroj: SITA (Teamrock.com, archív)
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: The Smashing Pumpkins