Ich hudba má moderný zvuk a atmosféru 70-tych rokov. Skupina Metronome Blues, ktorej frontmanom je v Brne žijúci Novozélanďan Rhys Braddock, prichádza s tretím albumom. Novinka s názvom Vicious Circles vyšla v nezávislom vydavateľstve Happy Mutant.

Vicious Circles je kolekciou nahrávok a hudobného bádania skupiny Metronome Blues za uplynulých dvanásť mesiacov. Vznikali v dnes už neexistujúcom štúdiu na Cejlu v Brne.

Náladové a nepredvídateľné skladby divoko krúžia medzi post-rockovou improvizáciou a hlukom krautrocku až k odkazom na grunge, post-punk a ľahko satyrické pocty Morrisseymu. Skladby často stavajú na dlhých, slučkovitých groovoch, vyvolávajúc pocit, že sme ako spoločnosť uviazli v zostupnej špirále.


"Sú na ňom obvyklé politické témy a témy životného prostredia, ale nie sú otvorene čitateľné. Vyzerá to, že sme momentálne zacyklení v zle a zlomyseľnosti. Jak mediálne, tak i kultúrne a politicky," hovorí líder kapely Rhys Braddock. "Naše pesničky sa týchto vecí iba dotýkajú. Hlavnou témou je posadnutosť, naše vznešené posadnutosti. Technológie, ideológie a skutočné baktérie," dodáva.

Nasledovník albumov Metronome Blues (2015), Sides (2016) zatiaľ vychádza iba digitálne cez platformu Fair Price Music a na Bandcampe, dnes bude pokrtený v brnianskom klube Mersey. Vinylová verzia sa dostane na trh v apríli, kedy skupina vyráža na turné po Česku a Európe.

Skupina Metronome Blues vznikla na začiatku roku 2015 ako sólový projekt Novozélanďana Rhysa Braddocka. Po vydaní eponymného debutu sa k nemu pripojili Honza Čapek a Lukáš Baumann a spolu vyrazili na turné v Česku a Nemecku. Z festivalov sa už predstavili napríklad na Colours of Ostrava či na Besede u Bigbítu.

Čerstvo vydaný album môžete počúvať a podporiť kúpou na Bandcampe:



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Mário Gešvantner z agentúry Real Something. Tlačovú správu sme upravili.