Desiateho marca sa dostane na trh nový album americkej speváčky Miley Cyrus s názvom Endless Summer Vacation. Pre fanúšikov sa tak skončí trojročné čakanie na jej nový počin, z ktorého teraz vypustila prvú ochutnávku. Letný singel Flowers navyše sprevádza aj horúci videoklip.


Hneď z prvého počutia je zrejmé, že fanúšikovia i rádiá si novinku zamilujú rovnako, ako sa v nej do seba zamilovala samotná speváčka a ukázala, že si vystačí sama so sebou. "Môžem si kúpiť kvety, napísať moje meno do piesku, rozprávať sa celé hodiny sama so sebou o veciach, ktorým by si nerozumel. Môžem si ísť zatancovať, držať sa za ruku. Áno, dokážem milovať samú seba lepšie ako ty," spieva.

Svieža, tanečná pieseň v disko rytme s funkovou basou, skvelými sláčikmi a chytľavými melódiami je namixovaná podľa overeného receptu, ktorý ponúka chute splínu i radosti z niečoho nového. Tak pôsobí aj videoklip, v ktorom 30-ročná interpretka zanechá "to zlé" dolu v meste a v zlatých šatách kráča do domu, v ktorom z nej všetko opadne. A to takmer doslova, keďže hneď po príchode do luxusného sídla zo seba zhodí honosné rúcho a predvedie sa v tom prirodzenom, i keď si pomôže čiernou bielizňou.


Máme síce január, no dej novinky je zasadený do teplého a slnečného Los Angeles. Pre ženy môže pôsobiť motivačne, pre mužov možno trocha prvoplánovo, ale to nevadí. Na svoje si prídu aj tí, ktorí majú radi tamojšie scenérie pripomínajúce slávne Hollywood Hills. Miley sa riadi heslom "nový dom, nový život" a poriadne si to užíva. Či už v bazéne, s fitness náradím alebo tancovaním. Pod klip sa podpísal Jacob Bixenman, ktorý s niekdajšou predstaviteľkou Hannah Montany spolupracoval aj v minulosti.

Pozorní fanúšikovia už upozornili na niekoľko súvislostí medzi novinkou a vzťahom speváčky s jej bývalým manželom Liamom Hemsworthom. Bolo logické očakávať, že speváčkinu ďalšiu tvorbu môže ovplyvniť rozvod so slávnym austrálskym hercom, za ktorého bola vydatá v období 2018 až 2020.

Diskusiu rozprúdil fakt, že videoklip zverejnila 13. januára, v deň, kedy Hemsworth oslávil 33. narodeniny. Rodáčka z Tennessee v texte spomína dom, ktorý "si postavili a pozerali, ako zhorel", čo zas môže odkazovať na požiar, počas ktorého dvojica prišla v roku 2018 o dom v Malibu. Rovnako to však môže byť len bežná symbolika rozpadajúceho sa vzťahu.

Endless Summer Vacation bude prvý štúdiový album, ktorý Miley vydá od nahrávky Plastic Hearts (2020). Medzi tým stihla uviesť na trh koncertný záznam Attention: Miley Live (2022).

Autor: Lukáš Dedík

Súvisiaci interpreti: Miley Cyrus