Pred prvým koncertom Soviet Soviet v Bratislave sa strhla takmer apokalyptická búrka. 10. marca sa v slovenskej metropole predstavia znova a ako špeciálneho hosťa si prizvali alternatívnu kapelu The Swan Bride. Po koncertoch je pre fanúšikov pripravená afterparty s DJmi La Chambre Du Chat a St. Mark.

Temný post-punk s prvkami shoegaze – tak by sa dala charakterizovať tvorba Soviet Soviet. Taliani Alessandro Costantini (gitara), Alessandro Ferri (bicie) a Andrea Giometti (basgitara, vokály) hrajú spolu od roku 2009 a odvtedy vydali tri EP a dlhohrajúci album Nice (2011). Tentokrát prídu na Slovensko predstaviť svoj najnovší štúdiový počin Summer, Jesus (2011), na ktorom kombinujú škrípajúce gitary so zlovestnými basovými linkami a dômyselnými bicími. Nebudú chýbať ani zatiaľ nenahrané, úplne nové skladby, ktoré vznikli počas ich neustáleho koncertovania.

Soviet Soviet - Human Nature

Domácich The Swan Bride netreba nijako zvlášť predstavovať. Napriek tomu je však dôležité spomenúť, že po debutovom EP Monsters In Your Drawers (2007), albume 2 (2010) a nespočetnom množstve odohraných koncertov, prídu pod hradnú skalu predstaviť čerstvý materiál. Na koncerte tak určite odznie novinka Unheard Warnings a ďalšie, dosiaľ neprezentované, piesne.

The Swan Bride - Lonely Honeymoon in the Wasteland

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Tatiana Lehocká z Real Something.

Súvisiaci interpreti: The Swan Bride