Dvojica producentov a dídžejov Avicii a Nicky Romero debutuje so spoločnou skladbou I Could Be The One na prvej priečke britského singlového rebríčka. Pre oboch je to prvé No. 1 v UK Charte. Aviciiho doterajším maximom bolo štvrté miesto, ktoré dosiahol so singlami Collide a Levels.

Avicii a Nicky Romero vytlačili z prvej priečky rapera Macklemorea a producenta Ryana Lewisa s ich hitom Thrift Shop, ktorému patrí momentálne druhé miesto. Na trojke je ďalšia novinka - internetová senzácia Harlem Shake amerického producenta Baauera.

Z osmičky na štvorku sa posunula barbadoská speváčka Rihanna s piesňou Stay, v ktorej hosťuje Mikky Ekko. Prvú päťku uzatvára singel White Noise, ktorý spoločne nahrali formácie Disclosure a AlunaGeorge. Táto skladba bola pred týždňom na druhom mieste. Treťou a poslednou novinkou v top 10 je speváčka Gabrielle Aplin so singlom Please Don't Say You Love Me na šestke. O priečku nižšie je Bruno Mars s piesňou When I Was Your Man, ktorej v predchádzajúcom vydaní UK Chartu patrilo až 46. miesto.

Pozrite si aktuálne TOP 20 v britskom rebríčku albumov a singlov


Bedári tesne obhájili prvenstvo v albumovom UK Charte

Soundtrack filmového muzikálu Bedári (2012) obhájil prvé miesto v britskom albumovom rebríčku, a na vrchole tak strávi celkovo štvrtý týždeň. Bedárom sa podarilo udržať si vedúcu pozíciu aj napriek tomu, že v polovici minulého týždňa viedla v predajnosti britská rocková kapela Foals s novým albumom Holy Fire (2013). Táto novinka však nakoniec skončila na druhej priečke, keď sa z nej predalo o približne tisíc kópií menej než z Bedárov. Pre päťčlennú formáciu z Oxfordu je to však aj tak najlepšie umiestnenie v kariére, keďže ich doterajším maximom bola tretia priečka, ktorú dosiahli s debutovým albumom Antidotes (2008).

Zo štvorky na trojku sa posunula škótska speváčka Emeli Sandé s albumom Our Version Of Events, z dvojky na štvorku klesol 18-ročný anglický spevák Jake Bugg s eponymnou debutovou štúdiovkou. Do prvej päťky sa po zisku ceny Grammy vrátila kapela Mumford & Sons s druhým albumom Babel (2012), ktorému v predchádzajúcom vydaní UK Chartu patrila až 17. priečka. K návratu do Top 10 britskej folkrockovej kapele pomohol zisk ceny Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka.

Informácie zverejnila webstránka www.theofficialcharts.com.

Zdroj: SITA
Foto: artwork

Súvisiaci interpreti: Avicii, Nicky Romero