Neuplynie týždeň, aby Ed Sheeran neprekonal niektorý z rekordov. Počas krátkej doby vymazal z čela historických tabuliek dvoch populárnych Kanaďanov. V anglickom rebríčku si poradil s Justinom Bieberom, teraz sa pred nim musel skloniť aj The Weeknd.

Keď na začiatku roka vydal dva single v jeden deň, málokto predpokladal, že tento ryšavý pesničkár, ktorý na mnohých pôsobí ako obyčajný chlapec od susedov, ohromí takým úžasným výsledkom.

V historických prehľadoch Spotify teraz Sheeran drží ďalší rekord. Žiadny iný interpret nenazbieral počas mesiaca viac aktívnych poslucháčov než on - 40,9 miliónov. Prepísal tak len niekoľko týždňov starý rekord, ktorý si v decembri pripísal The Weeknd.

Pokorí britský singlový rebríček aj tretím singlom?

Rodák z Halifaxu zo svojej tretej štúdiovky ako prvé predstavil single Shape Of You a Castle On The Hill. Prvá menovaná skladba dobyla rebríčky vo viacerých krajinách vrátane Veľkej Británie a USA. Sheeran sa vďaka týmto piesňam stal prvým interpretom, ktorý debutoval v britskom singlovom rebríčku na prvých dvoch priečkach a zároveň prekonal rekord Justina Biebera, keď si toto umiestnenie udržal päť týždňov po sebe.

V USA sa obe skladby dostali do rebríčka Billboard Hot 100, kde sa Shape of You umiestnila na prvom a Castle on the Hill na šiestom mieste. Vďaka tomu sa muzikant zas stal prvým interpretom debutujúcim v tomto rebríčku s dvoma skladbami v prvej desiatke.

Po týchto úspechoch prichádza s tretím singlom zo svojej očakávanej štúdiovky ÷. Novinka How Would You Feel (Paean) je romantickou baladou, ktorá má tendencie opäť obsadiť prvé miesto singlových rebríčkov. Pripravovaný album bude v základnej verzii obsahovať dvanásť piesní, na deluxe edícii budú ďalšie štyri. Na trh sa dostane 3. marca.


Informácie pochádzajú od Renáty Tomášovej z vydavateľstva Warner Music a z agentúry SITA.

Foto: John Shearer/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran