Slovenská speváčka Svetlanna príjemne šokovala svoje okolie a fanúšikov. Nahrala novú skladbu Motýľ a zároveň kompletne zmenila svoju vizáž. Kým vlani sa na scéne uviedla ako ťažko pracujúca barmanka a bývalá reprezentantka v Slovenska v karate, tentokrát sa vďaka práci profesionálov premenila na skutočnú dámu.

Svetlanna na seba prvýkrát upozornila piesňou L.E.N., po pár mesiacoch sa hlási o slovo opäť. Tentokrát však s novou skladbou a výrazným ženským imidžom. Nečakanú zmenu speváčky, ktorá pri svojom debute na mnohých pôsobila ako chlapčisko, má na svedomí profesionálna fotografka Mária Švarbová spolu so svojím kreatívnym tímom a módna návrhárka Monika Vontszemuová.

"Keď som videla Máriine fotky prvýkrát, doslova som spadla zo stoličky. Pozerala som sa na ne asi hodinu a nevedela som pochopiť, kto to na nich je. Jediné, na čo som sa zmohla, bolo waw," prezradila s úsmevom speváčka, ktorej sa hneď na začiatku kariéry podarilo získať zmluvu vo vydavateľstve Universal.

"So Svetlannou sa mi spolupracovalo výborne. Je to veľmi milé a bezprostredné dievča, ktoré nemalo s ničím problémy. Presne toto správanie pri fotení obľubujem. Fotenie komplexne bolo namáhavé, pretože sme robili veľa fotiek a išlo nám o veľkú variabilitu, ktorú som chcela dodržať," dodala fotografka Mária Švarbová alias Aria Baró

Svetlanna, 2014 Zdroj: Mária ŠvarbováSvetlanna prekvapila novým imidžom - viac fotografií

Jednotlivé snímky sa kvôli atmosfére fotili vždy na inom mieste, ktoré špeciálne pre túto príležitosť vybrala samotná fotografka a scénografka Laura Štorcelová. O vizáž a vlasy sa Svetlanne postaral Boris Bordács. "Vedela som, že Svetlannin najnovší singel sa volá Motýľ, tak sme so scénografkou do obšírneho konceptu symbolicky zapojili ručne urobenú kuklu a využili ju pri dvoch fotkách. Svetlanne bola vtedy veľmi zima, lebo musela ležať na studenej zemi iba v kukle a spodnom prádle," uviedla Mária.
 
Nová skladba Motýľ, ktorá sa nahrávala podobne ako singel L.E.N. v štúdiu LVGNC s producentom Marekom Rakovickým, čoskoro dostane aj vizuálnu podobu. Na videoklipe v týchto dňoch pracuje vyhľadávaný režisér slovenských klipov Jozef Koháry, ktorý v minulosti spolupracoval napríklad so skupinou Hex, Peter Bič Project, Tublatankou alebo Martinom Harichom.

Nový singel Svetlanny si môžete vypočuť na Deezeri


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Marek Kučera z vydavateľstva Universal Music.

Foto: Mária Švarbová / Ľudo Srnec (fotky pred zmenou vizáže)

Súvisiaci interpreti: Svetlanna