Priateľku speváka kapely The Rolling Stones Micka Jaggera, módnu návrhárku L'Wren Scott našli v pondelok mŕtvu v byte na newyorskom Manhattane. Podľa zdrojov amerického denníka Daily News sa 47-ročná žena obesila na šatke pripevnenej o kľučku dverí.

Mŕtve telo našla asistentka, ktorú Scott k sebe pozvala esemeskou bez uvedenia dôvodu. Polícia na mieste nenašla list na rozlúčku. Následne sa objavili špekulácie o jej rozchode s Jaggerom, no tie vzápätí vyvrátila hudobníkova hovorkyňa. Zástupcovia 70-ročného Jaggera, s ktorým sa Scott stretávala od roku 2001, uviedli, že hudobníka správa "šokovala a je úplne zničený".

Nečakaný odchod úspešnej návrhárky šokoval viacero hviezd, ktoré ju považovali za veľmi talentovanú a láskavú ženu. "Je to príšerná a tragická strata. Som veľmi smutná. Milovala som jej prácu. Vždy sa ku mne správala tak šľachetne," uviedla vo vyhlásení speváčka Madonna. Správa o dizajnérkinom úmrtí šokovala tiež jej dlhoročnú priateľku, herečku Nicole Kidman, ktorej to podľa slov hovorkyne zlomilo srdce a zatiaľ nedokáže reagovať. Zármutok prejavila aj známa modelka Naomi Campbell, podľa ktorej bola Scott "stelesnením elegancie a ženskosti". Šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour návrhárku zase označila za "absolútnu perfekcionistku, ktorá bola vždy neuveriteľne šľachetná, láskavá a zábavná".  

L'Wren Scott v 90. rokoch minulého storočia začínala ako stylistka a spolupracovala s už zosnulým fotografom Herbom Rittsom a neskôr aj s Helmutom Newtonom, Karlom Lagerfeldom či Mariom Sorrentim. Bola tiež známou módnou návrhárkou. Medzi jej klientky patrili Madonna, Julia Roberts, Naomi Campbell, Jennifer Lopez, Sandra Bullock, Uma Thurman, Angelina Jolie, Nicole Kidman či Penélope Cruz.

Mick Jagger a L’Wren Scott, 2010 Zdroj: AP Photo/Joel Ryan

The Rolling Stones sú v súčasnosti na turné 14 On Fire, ktoré odštartovali 21. februára v Abú Zabí. V rámci tohto turné sa už predstavili aj v Japonsku, Číne a Singapure, pričom ich ešte čakajú koncerty Austrálii, na Novom Zélande a v Európe. Prvý austrálsky koncert, ktorý sa mal konať už zajtra, však kapela kvôli nečakanému úmrtiu Jaggerovej priateľky zrušila. Organizátori vyzvali fanúšikov, aby si vstupenky zatiaľ ponechali a počkali na ďalšie informácie.

Na Starom kontinente odohrá rocková legenda v júni päť koncertov - 7. júna na festivale Pinkpop v Holandsku, 10. júna v Berlíne, 19. júna v Düsseldorfe, 22. júna v Ríme a napokon 28. júna na TW Classic Festivale v Belgicku.

Zdroj: SITA (bbc.com, Nydailynews.com, Tmz.com), Rollingstones.com
Foto: AP Photo/Starpix, Dave Allocca (titulná fotka), AP Photo/Joel Ryan (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones