Legenda slovenskej a českej populárnej hudby Richard Müller má na konte ďalšie prestížne ocenenie. Spevák si na odovzdávaní cien pre víťazov českej hudobnej ankety Žebřík 2014 prevzal špeciálnu cenu magazínu iREPORT. Hudobný velikán následne potešil publikum výberom svojich hitov.

Počas koncertu so svojou slovensko-českou kapelou zaspieval Milovanie v daždi, Dve líšky, Po schodoch, Štěstí je krásná věc, či Srdce jako kníže Rohan. Zo špeciálneho ocenenia má Richard Müller veľkú radosť. "Vždy to opakujem a vždy to opakovať budem. Každá cena, ktorá je výsledkom ankety obľúbenosti či už diváckej, alebo kolegov z brandže, ma nesmierne teší. Plzenské publikum bolo perfektné. Dobre sa bavilo a ja som sa tiež dobre cítil. Čo viac si človek môže priať," hovorí spevák.

Ocenenie a koncert Richarda Müllera patrili k vrcholom podujatia, ktoré sa uskutočnilo v piatok 13. marca v zrekonštruovanej kreatívnej zóne DEPO2015 v Plzni. V rámci výročných cien Žebřík za rok 2014 triumfovala Aneta Langerová, ktorá získala najviac hlasov v kategóriách Speváčka roka, Album roka (Na Radosti) a Skladba roka (Tráva). Prvenstvo v kategórii Spevák roka obhájil Tomáš Klus, Skupinou roku sa stali Chinaski a Objavom minulého roka je podľa ankety Žebřík mladý hudobník Voxel.

Turné HLASY znova štartuje už o týždeň

Fanúšikovia si tvorbu Richarda Müllera môžu už čoskoro vychutnať počas ďalších 16 koncertov úspešného projektu HLASY. Legendárny spevák a skupina Fragile, ktorá cez víkend opäť bodovala v slovenskej ankete OTO, mieria tentokrát do miest, kde HLASY doposiaľ nezazneli. "Som veľmi rád, že môžeme s Hlasmi na Slovensku pokračovať. Sme hrdí na to, čo sme s Richardom dokázali, a tešíme sa na koncerty, na fanúšikov, na známych, priateľov," prezradil kapelník Fragile Braňo Kostka, ktorý sa na pódiu predstaví spoločne s kolegami Soňou Norisovou, Helenou Krajčiovou, Svetlanou Rymarenko, Janou Golisovou, Slavom Košeckým, Vilom Csontosom a Kamilom Mikulčíkom.

Hudobný projekt HLASY od svojho vzniku v roku 2013 vypredáva sály po celom Slovensku, spolu s českými koncertami videlo špeciálny a cappella program už vyše 45-tisíc divákov. Speváci majú na konte aj viac ako 20-tisíc predaných albumov, viacnásobné platinové platne, ocenenie Krištáľové krídlo a Album roka podľa ZAI. Návštevníci jarných koncertov sa môžu tešiť na špeciálny výber skladieb. "Verím, že to bude pre ľudí novinka, pretože zaspievame výber toho najlepšieho z turné HLASY 1 a 2. Veľmi dobre sa spolupracuje s ľuďmi, ktorých mám rád. Nielen, že si ich profesionálne vážim, ale sú to vskutku kamaráti," teší sa Richard Müller.

Jarné pokračovanie turné HLASY:
(koncerty začínajú o 19:00)

26. 3. - Levice, Športová hala
27. 3. - Šaľa, bývalý Dom kultúry (dva koncerty - 19:00 a 21:00)
9. 4. - Žiar nad Hronom, SPSA EBG - bývalý Dom kultúry
10. 4. - Tornaľa, Dom kultúry
11. 4. - Brezno, Mestský dom kultúry
29. 4. - ČR, Prostějov, Dom kultúry
11. 5. - Nové Zámky, Dom kultúry - divadelná sála
25. 5. - Dolný Kubín, Dom kultúry
26. 5. - Námestovo, Dom kultúry
27. 5. - Stará Ľubovňa, Dom kultúry
30. 5. - Bardejov, Kino Žriedlo
31. 5. - Snina, Mestské kultúrne a osvetové stredisko
1. 6. - Vranov nad Topľou, Mestský dom kultúry
2. 6. - Revúca, Mestské kultúrne stredisko
3. 6. - Rožňava, Divadlo Actores

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propapaganda House. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Jana Braunová

TIP: Album HLASY 2 (CD, live CD+DVD) si môžete zakúpiť v e-shope iPark.sk

Súvisiaci interpreti: Fragile, Richard Müller