Americký spevák Adam Lambert vo štvrtok zverejnil nový singel Welcome to the Show. Tridsaťštyriročný interpret nahral novinku len nedávno v New Yorku. Okrem toho sa včera pridal k interpretom, ktorí sa prišli rozlúčiť so speváckou šou American Idol (u nás SuperStar), aktuálne totiž beží avizovaná posledná séria.

"Chcel som prekvapiť svojich fanúšikov novou, povzbudzujúcou jarnou hymnou. Požiadal som Maxa Martina o pomoc a on ma dal dokopy s dvoma úžasnými ľuďmi, ktorí sa venujú skladaniu a produkcii. Sú nimi Ali Payami, s ktorým som pracoval na piesni Ghost Town, a tiež švédska hviezda Laleh, ktorá si v novinke aj zaspievala. Mám pocit, že táto pieseň dá ľuďom silu, aby boli sami sebou," uviedol Adam Lambert na margo skladby Welcome to the Show, ktorú zverejnil na svojom Youtube kanáli.


Spevák pieseň po prvý raz predstavil naživo len pár hodín po jej zverejnení v súťaži American Idol, ktorej sa v roku 2009 sám zúčastnil a skončil na druhom mieste za spevákom Krisom Allenom. Napriek tomu sa stal jednou z najväčších hviezd, ktoré svetu priniesli televízne talentové súťaže, za všetko hovorí jeho dlhoročná spolupráca s legendárnymi Queen. S fanúšikmi populárnej speváckej šou sa okrem novinky rozlúčil aj coververziou piesne Mad World, zopakoval si tak jedno zo svojich najlepších vystúpení spred siedmich rokov.

Prečítajte si: Kelly Clarkson po rokoch v American Idol: Pozrite si, ako rozplakala seba i porotu

 
Adam Lambert vydal ebutovú štúdiovku For Your Entertainment v roku 2009. Nahrávka sa umiestnila na tretej priečke amerického rebríčka Billboard 200. S druhým albumom Trespassing (2012) tento rebríček aj dobyl. S treťou štúdiovkou The Original High (2015) sa opäť dostal na tretie miesto Billboardu 200. Na konte má napríklad single No Boundaries, Time For Miracles, For Your Entertainment, If I Had You, Better Than I Know Myself či Whataya Want From Me, vďaka ktorému ho nominovali na cenu Grammy. Z minuloročnej štúdiovku sa najviac zadarilo spomínanému singlu Ghost Town.

Rodák z mesta Indianapolis je v súčasnosti na turné The Original High Tour, v rámci ktorého sa predstaví napríklad aj 30. apríla vo Varšave a 2. mája vo Viedni.


Zdroj: SITA (Digitalspy.com, archív), Hudba.sk
Foto: Facebook.com/AdamLambert

Súvisiaci interpreti: Adam Lambert