Americká thrashmetalová kapela Slayer zverejnila videoklip k piesni You Against You, ktorý je prequelom videa ku skladbe Repentless. V novinke príde "jednooký muž" do reštaurácie, v ktorej leží na zemi mŕtva, zviazaná obeť s množstvom nožov zabodnutých do tela.

Na muža začnú útočiť zločinci, pričom sa mu pomocou rôznych zbraní podarí ubrániť, no nakoniec ho zatkne privolaná policajná hliadka. O tarantinovsky šokujúci videoklip plný explicitne zobrazeného násilia a krvi sa postaral BJ McDonnell (Hatchet III). Akčné scény sa vo viac než sedemminútovej snímke striedajú so zábermi na kapelu hrajúcu na vrakovisku.

"Je naozaj cool byť súčasťou videa, ktoré nie je len nejakým sračkovým klipom z 80-tych alebo 90-tych rokov. Je to od skutočného hollywoodskeho režiséra, ktorý má množstvo kamošov v biznise, ktorí sa postavili a chceli byť v našom novom videu. To je pre mňa skvelá vec," povedal gitarista Kerry King magazínu Rolling Stone.

Upozornenie: Videá sú nevhodné na sledovanie v práci a pre slabšie povahy.


Pokračovaním príbehu je nemenej brutálny klip k predchádzajúcemu singlu Repentless. Obidve skladby sa nachádzajú na albume Repentless (2015), ktorý je ich prvou štúdiovkou od úmrtia gitaristu Jeffa Hannemana v roku 2013. Skupina v súčasnosti prezentuje album na svetovom turné, v rámci ktorého sa predstaví napríklad 3. júna na rakúskom festivale Rock in Vienna. Okrem toho zahrá aj 2. júla na maďarskom Volt Festivale, 7. júla na poľskom Jarocin Festivale alebo 15. júla na českom podujatí Masters of Rock. 


Kapela Slayer vznikla v roku 1981 v Kalifornii a patrí medzi takzvanú veľkú thrashmetalovú štvorku, ktorú okrem nej tvoria formácie Metallica, Megadeth a Anthrax. Debutovala v roku 1983 albumom Show No Mercy, po ktorom nasledovali Hell Awaits (1985), Reign In Blood (1986), South Of Heaven (1988), Seasons In The Abyss (1990), Divine Intervention (1994), Undisputed Attitude (1996), Diabolus In Musica (1998), God Hates Us All (2001), Christ Illusion (2006), World Painted Blood (2009) a spomínaný Repentless (2015). V súčasnosti zostavu tvoria Tom Araya (spev, basgitara), Kerry King (gitara), Paul Bostaph (bicie) a Gary Holt (gitara). Na konte majú dve ceny Grammy.

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, Slayer.net, archív)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Slayer