Americko-britská rocková kapela The Pretenders vydá 1. mája album Hate for Sale. Novinka bude obsahovať desať skladieb, z ktorých formácia najnovšie zverejnila pieseň The Buzz.

"Všetci dobre vieme, že milostné aféry niekedy môžu pripomínať závislosť od drog. A o tom to je. Nie je to však môj prípad," povedala na margo skladby speváčka a gitaristka Chrissie Hynde. So 68-ročnou líderkou po prvý raz spolupracoval na písaní piesní gitarista James Walbourne. O produkciu štúdiovky sa postaral Stephen Street, ktorý sa v minulosti podieľal na nahrávkach The Smiths, The Cranberries či Blur.


The Pretenders vznikli v roku 1978. Pôvodnú zostavu tvorili spomínaná Chrissie Hynde, Martin Chambers (bicie), James Honeyman-Scott (gitara) a Pete Farndon (basgitara). Honeyman-Scott zomrel ako 25-ročný v júni 1982 a Farndon ako 30-ročný v apríli 1983. Pod ich úmrtia sa podpísali drogy. Odvtedy sa v kapele vystriedalo množstvo iných muzikantov.

The Pretenders vydali doteraz desať štúdioviek, vrátane debutovej nahrávky Pretenders (1979), s ktorou ako jedinou dobyli UK Chart. Medzi ich úspešné single patria napríklad Brass in Pocket, I Go to Sleep, Back on the Chain Gang, 2000 Miles, Don't Get Me Wrong, Hymn To Her alebo I'll Stand by You. V roku 2005 kapelu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Tracklist albumu The Pretenders - Hate for Sale:

1 Hate For Sale
2 The Buzz
3 Lightning Man
4 Turf Accountant Daddy
5 You Can’t Hurt a Fool
6 I Didn’t Know When To Stop
7 Maybe Love Is In NYC
8 Junkie Walk
9 Didn’t Want To Be This Lonely
10 Crying in Public

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/pretenders