Košická kapela No Name nedávno v českých mestách odštartovala jarné turné k albumu S Láskou (2015). Teraz ju už čakajú jediné dva domáce koncerty, ktoré sa uskutočnia 20. apríla v Bratislave a o štyri dni neskôr v Košiciach. Kapela zároveň v týchto dňoch predstavuje svoju vlastnú originálnu mobilnú aplikáciu.

"Česká časť turné zatiaľ dopadla parádne. Všade bolo plno. Doteraz sme odohrali sedem koncertov. Ľudia, ktorí na nás chodia, poznajú texty, melódiu, sú to tí najvďačnejší fanúšikovia, pretože nás uvidia z vlastného rozhodnutia a nie ako súčasť nejakého festivalu. Preto sa im odvďačujeme tým, že na každé turné vytvárame jedinečný koncertný program, ktorý ožije len a len pre dané turné. Momentálne nás čakajú dva koncerty doma na Slovensku, na ktoré sa veľmi tešíme. Predsa len, všade dobre, doma žena," uviedol s humorom líder kapely Igor Timko.

Vyjadril sa tiež k rozdielu medzi českým a slovenským publikom, ktorý však skupiny z oboch krajín vnímajú inak. "Naši českí kolegovia tvrdia, že slovenské publikum vnímajú ako živšie. My sme však domáci, preto vnímame slovenské publikum ako niečo prirodzené. Ak však vezmeme do úvahy, že doma koncertujeme menej často ako u našich západných susedov, tak pre nás sú koncerty doma vzácne. Predsa len, zahráme pre publikum, ktoré nás stvorilo."

Ako dodal, fanúšikovia si môžu na aktuálnom turné vypočuť naživo staršie hity aj nové piesne. "Náš klasický playlist, kde sú najväčšie pecky ako Žily, Čím to je, či Lekná sme obohatili o nové piesne, ktoré ľudia poznajú či z Youtube alebo z rádií. Je jasné, že musia zaznieť Povedz mi, S Láskou a aj aktuálny singel Život, kde nám v klipe hosťovala Monika Hilmerová," dodáva spevák.


Kapela No Name pripravila pre svojich priaznivcov aj novú mobilnú aplikáciu. "Appka funguje perfektne. Po jej stiahnutí má majiteľ okamžitý prístup k informáciám o našich koncertoch, k aktuálnym fotografiám, aj prístup do nášho eshop-u, do prehrávača, kde sa môže rozhodnúť, o ktorú pesničku má záujem. Navyše, jedinečnou službou, ktorá nemá v Európe obdobu, je naše karaoke štúdio. Prostredníctvom mobilu si majiteľ aplikácie môže s nami nielen zaspievať, ale aj v reálnom čase vytvoriť vlastnú nahrávku a stať sa tak frontmanom kapely," objasnil 37-ročný interpret.

Skupina hrajúca v zostave Igor Timko (spev), Dušan Timko (gitara), Ivan Timko (bicie), Roman Timko (gitara), Vilo Gutray (basa) a Zoli Sallai (klávesy) odohrá jediné dva slovenské koncerty jarnej šnúry v stredu 20. apríla v bratislavskej Starej tržnici a v nedeľu 24. apríla v Angels aréne (Stará športová hala) v Košiciach. Na oboch koncertoch sa ako predkapela predstaví česká pop-rocková skupina Všichni Svatí. Po slovenských koncertoch ešte No Name odohrajú dva koncerty v Ostrave (28. a 29. apríla) a na jeseň ich čaká megakoncert v Prahe, ktorým oslávia 20 rokov na scéne.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Súvisiaci interpreti: No Name