Legendárna česká kapela Lucie plánuje budúci rok na jar vydať ôsmy album s názvom EvoLucie. Prvý singel chcú muzikanti ponúknuť tento rok, pričom nahrávku podporia aj na turné. Koncerty sa budú konať v novembri 2018 v Ostrave, Brne a Prahe.

"Od začiatku som sa bál toho, že Michal prinesie Vivaldianno, David svoj Kollerband, ja Wanastovky a P.B.Ch filmovú hudbu a tú polievku z toho neuvaríme. Našťastie sa to nestalo. Máme sedem rozrobených piesní a ďalšie sa hlásia," povedal na pražskej tlačovej konferencii Robert Kodym, pričom narážal na vlastné projekty jednotlivých členov skupiny. Tí sa už pred rokom zhodli na tom, že po comebacku je nový platňa logickým ďalším krokom. "Povedali sme si, že ďalšie turné môže byť jedine s novou platňou, nechceme skončiť ako revival seba samých," uviedol v januári Michal Dvořák.

Už teraz je tak isté, že ak skupina na budúci rok opäť zavíta na Slovensko, časť setlistu doteraz venovaného najväčším hitom kapely obsadia novinky. Ak si však chcete vychutnať všetky zásadné skladby z diskografie Lucie a zaspomínať si na svoju mladosť, máte možnosť na jedinom tohtoročnom koncerte kapely na Slovensku. Ten sa uskutoční v sobotu 3. júna v City Arene - Štadióne Antona Malatinského v Trnave. Viac informácií nájdete na stránke Koncertlucie.sk, lístky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Skupina Lucie pôsobí na scéne od polovice 80. rokov, no od roku 2004 až do decembra 2012 mala pauzu. Formáciu tvoria okrem spomenutých muzikantov aj David Koller a Petr Chovanec alias P.B.CH. Zatiaľ majú na konte sedem štúdiových albumov, tým posledným je nahrávka Dobrá kočzka, která nemlsá z roku 2002. Medzi najväčšie hity skupiny patria napríklad MedvídekAmerika, Černí andělé, Troubit na trumpety by se nám líbilo, Dotknu se ohně, Šrouby do hlavy, Oheň, Panic, Zkamenělý dítě, Pod měděným nebem, Hvězda, Srdce alebo Lucie

Zdroj: SITA (iDnes.cz, archív), Hudba.sk
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Lucie