Slovenská speváčka a hudobníčka Snovonne je známa svojou psychoanalytickou a melancholickou tvorbou s dôrazom na umelecké prevedenie, v ktorej odhaľuje všetko to, čo by sme najradšej nevideli. V tomto duchu nahrala aj svoj tretí štúdiový album, ktorý o necelý mesiac predstaví aj na Slovensku.

Nahrávka s názvom The Child And The Bitch a podtitulom "Chronicles 1984 - 2014" je podľa speváčky seba-psychoanalýzou o vnímaní a uhloch pohľadu. "Nekonečná hádka medzi dvoma hlasmi - s čím si sa narodil verzus čo z teba svet spravil. Nie je to o tom, čo je správne a čo nie, obidve stránky majú svoje dôvody a svoje hodnoty, no aj tak sa stále bijú. Chcela som dať priestor obidvom hlasom," vysvetľuje Snovonne

Album vydala v pondelok (17.4.), zároveň z neho zverejnila aj druhý videosingel v podobe skladby Home. "Zamysleli ste sa niekedy nad tým, čo je pre vás domov? Konkrétna budova, blízki ľudia alebo pocit, istý druh atmosféry?" pýta sa hudobníčka, ktorá už niekoľko rokov striedavo žije a tvorí v USA, Londýne a na Slovensku.


Snovonne má na konte dva štúdiové albumy It's Sno, Baby - Not Sugar (2010) a The Nightmare Bride (2012). Sama tvorí texty, komponuje hudbu, dokonca aj grafické spracovanie a tvorba videoklipov sú v jej réžii. V týchto sférach predstavuje tretí album výrazný kvalitatívny posun a umelecké vyzrenie autorky.

Nahrávka The Child And The Bitch, na ktorej nájdete desať skladieb a jeden orchestrálny bonus, vychádza pod záštitou amerického vydavateľstva Rogue Records. Ako prvý singel predstavila v marci skladbu Best Days. Pár týždňov po vydaní albumu vyrazí Snovonne na turné. V rámci jeho európskej časti vystúpi 13. mája v Nitre a 17. mája v Bratislave.


Redakciu Hudba.sk informovala Lívia Brtáňová. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach www.snovonne.net a www.facebook.com/Snovonne.

Foto: archív speváčky

Súvisiaci interpreti: Snovonne