Selena Gomez v úvode tohto roka vydala svoj dlhoočakávaný nový album Rare. Ten sa stretol s pozitívnym ohlasom u jej fanúšikov aj hudobných kritikov. Po trojici singlov Lose You To Love Me, Look At Her Now a Rare predstavila spolu s videoklipom ďalšiu skladbu Boyfriend.

Americká speváčka Selena Gomez v úvode tohto roka opäť dobyla americký albumový rebríček Billboard 200, čo sa jej podarilo už s tretím albumom po sebe. Na vrchol predajnosti sa dostala tiež v Argentíne, Austrálii, Kanade, Belgicku či Mexiku. Rodáčka z Texasu viackrát naznačila, že by rada opäť koncertovala a predstavila nové skladby aj naživo. Pandémia koronavírusu však zmenila plány všetkých hudobníkov a výnimkou nie je ani Selena. Tá sa však namiesto nečinného vyčkávania rozhodla, že svoj album ľudom už po troch mesiacoch od jeho vydania pripomenie inak.

Pred pár dňami tak vydala jeho deluxe verziu, doplnenú o trojicu nových skladieb vrátane aktuálneho singla Boyfriend. Ten predstavila minulý týždeň spolu s vtipným vizuálom v réžii Mattyho Peacocka. Zvodná speváčka pred kamerou svoje "obete" namiesto sexuálneho potešenia premieňa na žaby. Video má úspech aj v rebríčku trendov slovenského Youtube, kde bolo počas tohto týždňa až 6. priečke. Od minulého piatku má videoklip už viac ako 22 miliónov prehratí.


Odľahčený text s dávkou sebairónie

Tvorba 27-ročnej speváčky je v posledných rokoch čoraz ráznejšia a provokatívnejšia. Pieseň Boyfriend však na niekoho môže zapôsobiť až príliš ironicky. Fanúšikom a milovníkom bulváru zrejme jej milostný život predstavovať netreba. Atraktívna brunetka je však už niekoľko mesiacov bez muža po svojom boku. A práve to úprimne priznáva aj v tejto skladbe. "Chcem priateľa. Povedz mi, zostali ešte nejakí dobrí? Stále narážam na tých zlých, ale chcem lásku zas a znova," spieva v refréne.  

V texte aj videoklipe celkom jasne odkazuje na mužov, ktorým ide len o sex, čo ju už zjavne štve. Zároveň priznáva, že pre ňu samotnú sex bez lásky nie je tou správnou voľbou na preklenutie obdobia osamelosti. "Mohla by som zavolať kamošovi, použiť horúcu linku alebo niečo, ale tým by sa to nevyriešilo," priznáva v skladbe, ktorú napísala spoločne so speváčkou a skladateľkou Juliou Michaels.

Ako sama hovorí, nejde o žiadnu emotívnu spoveď ohrdnutej ženy. "Je to odľahčená pieseň o vzostupoch a pádoch v láske, no s vedomím, že na šťastie nepotrebujete nikoho iného, než seba. Napísali sme to dlho pred súčasnou krízou, no v tomto kontexte by som chcela podotknúť, že priateľ rozhodne nie je na vrchole môjho zoznamu priorít. Rovnako ako zvyšok sveta, aj ja sa počas pandémie modlím za našu bezpečnosť, jednodu a uzdravenie," priznala speváčka v booklete svojho albumu. Ak si deluxe verziu albumu Rare zakúpite cez jej oficiálnu stránku, jeden dolár z každého nákupu poputuje na boj s ochorením COVID-19.

Najlepší suvenír je láska

Okrem aktuálneho singla Boyfriend na deluxe verzii albumu nájdeme tiež skladbu Feel Me, ktorú Selena naživo spievala už v roku 2016 počas svojho posledného turné k svojmu predošlému albumu Revival. Oveľa väčšiu pozornosť však vzbudia ďalšie dve, doposiaľ nezverejnené piesne She a Souvenir.

Lyrics video k druhej menovanej má za jediný týždeň viac než štyri milióny prezretí a myslím si, že táto pieseň by mohla Selene priniesť ešte väčší úspech než aktuálny singel Boyfriend. Ostáva len dúfať, že sa dočká aj videoklipu a nezapadne prachom. Využiť ju ako ďalší singel by bol celkom logický krok. V piesni totiž už bez irónie spieva o tom, že spoločnosť toho pravého jej vyrazí dych. "Mám z teba triašku na sto stupňov. To, ako ma ukladáš k spánku, je lepšie než tabletky. Volanie tvojho mena je jediný jazyk, ktorým viem hovoriť. To, že mi zoberieš dych, je suvenír, ktorý si môžeš ponechať." 


Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/selena

Súvisiaci interpreti: Selena Gomez