Americká speváčka Lana Del Rey vydá 8. júla štvrtý singel so svojho debutového štúdiového albumu Born To Die (2012). Po piesňach Video Games, Born to Die a Blue Jeans si vybrala skladbu National Anthem, ktorá je na albume šiestou v poradí.

Okrem albumovej verzie bude nový singel obsahovať aj remixy, o ktoré sa postarali Tensnake, Todd Terry, Afterlife a DC Breaks. Lana Del Rey, ktorá je v súčasnosti v Monaku, svoju tvorbu v letných mesiacoch predstaví aj v Európe. V júni vystúpi napríklad na Sónar festivale v Barcelone, britskom Isle of Wight, na nórskom podujatí Hove festival či na belgickom festivale Rock Werchter. V júli sa jej fanúšikovia dočkajú v Portugalsku, Veľkej Británii a Nemecku.

Dvadsaťpäťročná Lana Del Rey, občianskym menom Elizabeth Grant, sa dostala do povedomia vlani hitom Video Games, s ktorým sa dokázala dostať do Top 10 britského singlového rebríčka. Koncom januára vydala debutový štúdiový album Born to Die, ktorý bodoval v albumových rebríčkoch po celom svete a dodnes sa z neho predali viac ako dva milióny kópií. Speváčka už stihla získať Q Award, Ivor Novello Award a Brit Award a tiež ju nominovali na tri NME Awards. 

Lana Del Rey - National Anthem

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/dapd, Axel Schmidt

Súvisiaci interpreti: Lana Del Rey