"Po celé tie roky som si nebola istá, či sme kamarátky alebo nie," povedala Taylor Swift o nemenovanej ženskej popovej interpretke, ktorej podľa magazínu Rolling Stone venovala svoj ďalší singel z albumu 1989. V klipe plnom latexu a celebrít spočiatku bojuje Selena Gomez po jej boku, no po chvíli ju vykopne z okna. Bad Blood však nie je o nej.

Taylor Swift sa opäť postarala o rozruch okolo svojej osoby. Podarilo sa jej to vďaka najnovšiemu videoklipu, do ktorého sa jej podarilo natlačiť 17 ďalších celebrít. Ďalším z dôvodov mediálneho záujmu o skladbu Bad Blood (zlá krv) je aj fakt, že pre magazín Rolling Stone 25-ročná speváčka už dávnejšie priznala jej venovanie jednej zo známych speváckych kolegýň.

"Snažila sa sabotovať moje turné. Najala si ľudí, ktorí mali pracovať pre mňa," sťažovala sa už dávnejšie Swift, "a ja som, na počudovanie, nekonfliktná osoba - neverili by ste ako neznášam konflikty. Teraz sa jej musím vyhýbať. Je to divné a nepáči sa mi to," priznala. V tejto súvislosti sa pritom ako jediné meno už niekoľko mesiacov v médiách skloňuje jej veľká popová rivalka Katy Perry, hoci samotná Swift to nepotvrdila.

Pieseň Bad Blood pôvodne vyšla ako súčasť kritikmi oceňovaného albumu 1989 z minulého roka. Videoklipová verzia však obsahuje namiesto strof spievaných Taylor Swift rapové príspevky od Kendricka Lamara. Speváčka tak z nenávistlivej piesne voči rivalke z brandže spravila porozchodovú "pumpu sebavedomia" a z textu o tom, ako sa dotyčnej osobe všetko vráti a radšej nech sa popovému "neviniatku" neukazuje na oči, nezostalo nič. O to viac "zlej krvi" a ženských súbojov je vo videoklipe.

videoklip Bad Blood Zdroj: Youtube

Cara Delevingne, Ellie Goulding aj Cindy Crawford

Vizuál k tracku z pera švédskeho hitového tandemu Max Martin a Shellback bol nakrútený pod režisérskou taktovkou Josepha Khana. Ten sa postaral už o jedno dávnejšie vyčíňanie speváčky vo videoklipe Blank Space. Tentoraz si namiesto mužov vybíja svoje frustrácie v boji dvoch ženských gangov.

Propagácia videoklipu, ktorý mal premiéru v nedeľu v noci počas odovzdávania cien Billboard Music Awards, bola naozaj masívna a speváčka v posledných týždňoch postupne zverejňovala mená hviezdnych modeliek, herečiek i speváckych kolegýň, ktoré si v klipe zahrali rôzne akčné hrdinky. O to väčšie je sklamanie po premiére samotného videoklipu. Mnohí fanúšikovia totiž pri takejto zostave (viď zoznam nižšie) očakávali krátky film na štýl videoklipu Telephone od Lady Gaga a Beyoncé, v ktorom vizuál nebude len sprevádzať skladbu ale v dlhšej minutáži ponúkne niečo viac.

Video však ledva presiahlo štandardné štyri minúty a jeho dej je skutočne chabý, pričom väčšina postáv nedostane viac než tri sekundy priestoru. Interpretku hitu Shake It Off v klipe na začiatku vykopne z okna speváčka Selena Gomez. Pripraví ju o tašku, ktorú sa im spoločne podarilo vydobyť od korporátnych pracovníkov. Zvyšok je už len o tom, ako sa modrooká blondína zotavuje, trénuje s hviezdami ako Cara Delevingne, Ellie Goulding či dokonca Cindy Crawford a stavia si "armádu", s ktorou sa chce Selene/Katy pomstiť. Napokon k stretu dôjde na vybuchujúcej plošine s Londýnom v pozadí. A ako to celé dopadne vlastne ani netreba prezrádzať, lebo nie je čo.


Všetci účinkujúci vo videoklipe Bad Blood:

Taylor Swift ako Catastrophe
Selena Gomez ako Arsyn
Karlie Kloss ako Knockout
Kendrick Lamar ako Welvin Da Great
Martha Hunt ako HomeSlice
Jessica Alba ako Domino
Serayah ako Dilemma
Lena Dunham ako Lucky Fiori
Hailee Steinfeld ako The Trinity
Ellie Goulding ako Destructa X
GiGi Hadid ako Slay-Z
Hayley Williams ako The Crimson Curse
Zendaya ako Cut-Throat
Lily Aldridge ako Frostbyte
Ellen Pompeo ako Luna
Mariska Hargitay ako Justice
Cara Delevingne ako Mother Chucker
Cindy Crawford ako Headmistress

PS: David Hasselhoff si na podobnú akčnú WTF epickosť vystačil aj sám!

Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Taylor Swift