Írska rocková kapela U2 vydá 10. júna koncertné DVD obsahujúce zábery z jej dvoch decembrových vystúpení v Paríži. Tie boli súčasťou svetového turné, pričom pôvodne sa mali uskutočniť v novembri, no pre teroristické útoky ich kapela presunula.

Na úspešnom turné U2 propagovali svoj posledný štúdiový album Songs Of Innocence, na ktorý by mala nadviazať nová nahrávka Songs of Experience. Tú však kapela zatiaľ nevydala práve kvôli veľkej koncertnej vyťaženosti. Pôvodný plán, pozostávajúci z niekoľkých desiatok vystúpení, sa totiž vďaka obrovskému záujmu fanúšikov rozrástol na takmer 80 koncertov v Európe a Severnej Amerike, počas ktorých Íri naživo potešili takmer 1,3 milióna fanúšikov.

Tí, ktorí sa na koncerty nedostali, budú môcť ochutnať atmosféru koncertov už 10. júna.
 Práve v tento deň totiž vyjde záznam z posledných dvoch vystúpení, ktoré boli z viacerých dôvodov špeciálne. Titul pomenovaný U2 - iNNOCENCE + eXPERIENCE Live In Paris mapuje dva výnimočné koncerty vo francúzskej metropole, na ktorých sa ku kapele pripojili aj špeciálni hostia - speváčka Patti Smith, no najmä kapela Eagles Of Death Metal. Tá sa vtedy prvýkrát vrátila aj na miesto minuloročných teroristických útokov, pri ktorých najviac ľudí zahynulo práve na jej koncerte v klube Bataclan.

"Režírovať iNNOCENCE + eXPERIENCE bolo desivé. Technická nočná mora snúbená s kreatívnou horskou dráhou. V mnohých úrovniach to prekonalo všetko, čo som doteraz poznal," uvádza na adresu celého turné režisér Hamish Hamilton, ktorý s kapelou spolupracuje od Elevation Tour (2001).


Štandardná verzia novinky bude obsahovať jedno DVD so záznamom celého koncertu pozostávajúceho z 30 položiek, medzi ktorými nechýbajú hity ako I Will Follow, Pride (In The Name Of Love), Vertigo, Sunday Bloody Sunday, Until The End Of The World, Beautiful Day, Where The Streets Have No Name a mnoho ďalších.

Deluxe verzia bude obsahovať aj druhý disk, vďaka ktorému si fanúšikovia okrem koncertu budú môcť vychutnať aj hodiny bonusových materiálov, a to napríklad veľmi osobitý pohľad režiséra aj kapely samotnej do zákulisia celého turné, prípravy špeciálnych koncertov v Paríži, ako aj videoklipy k skladbám z posledného albumu a ich alternatívne verzie. Rovnaký obsah ponúkne aj formát Blu-ray.

Pre najskalnejších fanúšikov je určený super deluxe box, ktorý okrem kombinácie deluxe formátu DVD a Blu-ray ponúkne aj množstvo špeciálne pre tento box vyrobených darčekov. Konkrétne pôjde o exkluzívnu USB žiarovku, 64-stránkovú knihu, individuálne očíslovanú psiu známku, set špeciálnych koncertných šablón, niekoľko pohľadníc, samolepky a odznaky.  

Tracklist DVD U2 - Innocence + Experience Live in Paris: 

1. People Have The Power 
2. The Miracle (Of Joey Ramone) 
3. Vertigo 
4. I Will Follow 
5. Iris (Hold Me Close) 
6. Cedarwood Road 
7. Song For Someone 
8. Sunday Bloody Sunday 
9. Raised By Wolves 
10. Until The End Of The World 
11. The Fly 
12. Invisible 
13. Even Better Than The Real Thing 
14. Mysterious Ways 
15. Elevation 
16. Every Breaking Wave 
17. October 
18. Bullet The Blue Sky 
19. Zooropa 
20. Where The Streets Have No Name 
21. Pride (In The Name Of Love) 
22. With Or Without You 
23. Stephen Hawking 'Global Citizen' 
24. City Of Blinding Lights 
25. Beautiful Day 
26. Mother & Child Reunion 
27. Bad 
28. One 
29. People Have The Power (with Eagles Of Death Metal) 
30. I Love You All The Time (Eagles Of Death Metal) 

Zdroj: Universal Music (Dominika Dirgasová) + SITA
Foto: Rich Fury/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: U2