Je to už 25 rokov odkedy sa sformovala chlapčenská skupina Backstreet Boys, ktorá patrí k najslávnejším boybandom na svete. Po piatich rokoch od poslednej nahrávky teraz prichádza s novou skladbou s názvom Don't Go Breaking My Heart. Popová novinka nadväzuje na staré časy kapely avšak s moderným rádiovým zvukom.

Backstreet Boys nechcú zostať len nostalgickou spomienkou, hoci bez najväčších hitov by sa ich koncerty nezaobišli. Ich novú skladbu Don't Go Breaking My Heart napísal americký hudobník Stephen Wrabel, ktorý spolupracoval aj s Ellie Goulding. Producentsky ju zastrešili Stuart Crichton a Jamie Hartman.

"V momente, keď sme skladbu počuli, vedeli sme, že je mimoriadna," vraví člen skupiny Kevin Richardson. "Hral som na klavír a synťák a keď som sa dostal k druhému veršu, tak to prišlo. Skvelá melódia a slučka, ktorú som chcel počúvať znova a znova," dodáva spevák.

Kapela predstavila k novinke aj videoklip, pri ktorom budete mať pocit, že čas sa zastavil. Synchronizované tance so srdcom na dlani v podaní slávnej päťky, ktorú okrem Richardsona tvoria Nick Carter, Brian Littrell, AJ McLean a Howie D., sú v prípade Backstreet Boys neoddeliteľnou súčasťou vizuálov i koncertov. O videoklip sa postarali ich dlhoroční spolupracovníci Rich + Tone.


Singlom k desiatemu albumu

Backstreet Boys sa nikdy oficiálne nerozpadli a na svetovej hudobnej scéne sa držia už štvrťstoročie. Pochválili sa aj novou nahrávacou zmluvou s vydavateľstvom RCA Records.

"Aj po takomto čase cítime tvorivú energiu," vraví AJ McLean. "S podporou RCA a ďalších muzikantov vieme, že sme shopní osloviť všetkých našich starých fanúšikov, ale aj novú generáciu. Cítime sa, akoby sme práve začínali."

Ich desiaty štúdiový album by mal vyjsť ešte tento rok. Dátum vydania ani ďalšie podrobnosti však zatiaľ neoznámili. 


Mohlo by vás zaujímať:

Fenomén 90-tych rokov hlási comeback: Lunetic oslávi 20. výročie veľkým turné

Autorka: Marína Valentovičová
Foto: Amy Harris/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Backstreet Boys