Sú to už štyri roky, čo britské zoskupenie The Kooks prišlo s nahrávkou Listen, ktorú britský Guardian označil za zahanbujúce retro, ale zábavný pop rock. Dvomi novými skladbami All The Time a No Pressure teraz ohlasujú nový album Let’s Go Sunshine, ktorý vyjde 31. augusta a bude obsahovať 15 skladieb.

Frontman The Kooks Luke Pritchard vyhlásil, že nahrávka bude tým najzaujímavejším, čo kedy ponúkli. Už samotný názov albumu Let's Go Sunshine prezrádza pozitívne ladenie nahrávky, pričom témou albumu je láska, žiaľ a zamilovávanie sa. To je kombinácia, ktorá dvíha varovný prst.

Hoci téma vzťahov je v tvorbe nielen The Kooks bežná, pri vypočutí singla All The Time, kde spevák v refréne vyznáva lásku slovami: "Chcem, aby si tam bola po celý čas, chcem, aby si tam bola, keď zomriem, chcem ťa, teba, a nepýtaj sa prečo," sa môže u poslucháča dostaviť obava, či to s tou láskou, respektíve skôr s jej priamočiarym vyznaním, neprehnali. 


Obe novinky sú sladkými, ale energickými gitarovými kúskami. No Pressure v pohodovom tempe pripomína piesne z obdobia ich úspešného debutu Inside In / Inside Out z roku 2006, ktorý kapelu vyniesol na veľké pódiá. The Kooks o svojom pripravovanom albume pritom hovoria, ako o "dojemnej, energizujúcej a nadčasovej melodickej nahrávke a prenikavej vo svojom portréte moderného britského mestského života".

Následník Listen nemal byť ako Listen

Kapela pôvodne išla do štúdia s tým, že by chcela nahrať aj štýlovo nasledovníka ich posledného albumu Listen, to sa však napokon rozhodli zmeniť. "Zistili sme, že to nie je to, čo v skutočnosti chceme robiť, nebol to skutočný The Kooks. Tak sme to vyhodili a začali sme odznova," uviedol Pritchard pre britský Evening Standard. Nový album podľa slov speváka dokumentuje ich žiaľ, zamilovávania sa a to, čomu v kapele veria. 

"Naozaj som chcel splniť misiu napísať najlepšie skladby, aké som kedy napísal, ešte predtým, ako som ich predstavil kapele," vraví Luke Pritchard. "Mal som temný začiatok a veľa som žialil, v strede písania albumu som sa zamiloval a to reflektujú aj slová nahrávky," prezrádza hudobník a dodáva, že pri tomto albume by poslucháči mali dostať chuť si zatancovať.

Malý test by mohol prebehnúť už v lete na festivale Sziget, kde vystúpia aj The Kooks. Na kompletnú nahrávku si však budeme musieť počkať do 31. augusta, kedy oficiálne album vyjde. 


Tracklist albumu The Kooks - Let’s Go Sunshine:

1. Intro
2. Kids
3. All The Time
4. Believe
5. Fractured and Dazed
6. Chicken Bone
7. Four Leaf Clover
8. Tesco Disco
9. Honey Bee
10. Initials For Gainsbourg
11. Pamela
12. Picture Frame
13. Swing Low
14. Weight of the World
15. No Pressure


Autorka: Marína Valentovičová
Foto: Facebook.com/thekooksofficial