Slovenský hudobník Alan Murin v nedeľu predstavil videoklip k skladbe SR C (Srdce) z minuloročného EP 19 98. Pri nakrúcaní klipu si splnil svoj sen stať sa aspoň na chvíľu hercom, stvárnil v ňom postavu psychopata. Vizuál podľa neho dokonale vyjadruje jeho pocity, keď v zahraničí, kde študuje, bojoval so samotou a smútkom.

"Tému videoklipu sme chceli poňať netradične a dúfam, že v ľuďoch vyvolá pocity, ktoré by pri tejto pesničke nečakali. Verím, že vizuál tejto piesne bude mať dobré ohlasy a prekvapí fanúšikov vo všetkých aspektoch. Zábery sme nahrávali v Záhorskej Bystrici, kde som vyrastal, a v Ružinove, kde sme natrafili na perfektné garážové priestory," vraví Alan Murin.

S pomocou svojho tímu z Alanovho vydavateľstva Trueself Records a Petra Balenta z Cesar Production sa snažili zachytiť jeho emocionálny stav, keď sa cítil nanič. Mladý spevák a producent totiž študuje v Londýne na súkromnej hudobnej škole Point Blank Music School a skladba SR C (Srdce) vznikla po rozchode s jeho láskou, s ktorým sa v cudzine musel vyrovnávať sám.

"
Vždy som mal sen stať sa hercom aspoň na jeden deň. Tentokrát to vyšlo a dostal som možnosť zahrať si psychopata. Scenár som vymýšľal tak, aby fanúšikov príjemne šokoval. Nikdy nezabudnem na zhruba 80 seknutí sekerou kvôli jednému záberu," dodáva 21-ročný hudobník.


Skladba SR C (Srdce) vyšla minulý rok v decembri na Alanovom EP 19 98, ktoré vyšlo v decembri minulého roka. Rozpráva príbeh nešťastnej lásky, ktorou si prešiel v živote asi každý, a možno preto sa práve tento song stal okamžite hitom medzi fanúšikmi a mal najväčší ohlas spomedzi všetkých pesničiek na EP nahrávke.

"Chcel som nakrútiť filmový videoklip s príbehom, ktorý bude kolísať na hranách sarkastickej komédie s hororovou atmosférou. Túžil som vymyslieť niečo nové, čo vyvolá v ľuďoch otázky. Pri všetkých videoklipoch sme sa doteraz zamerali na môj každodenný život a mal som pocit, že potrebujem dať fanúšikom niečo nové," uzatvára Alan Murin. 

Alan Murin je spevák, textár a producent z Bratislavy. Hudbe sa venuje od 15 rokov, svoje prvé demo skladby vydával už v roku 2017. Najskôr pôsobil pod pseudonymom Sane (v súvislosti s novým klipom by sa skôr hodilo Insane, pozn. red.). Po skončení strednej školy sa rozhodol pokračovať v štúdiu v zahraničí so zameraním na hudobnú produkciu a zvukové inžinierstvo. Popri štúdiu investuje celú energiu do budovania svojej hudobnej kariéry na Slovensku. 

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Peter Balent