Hoci hudobná scéna je kvôli aktuálnemu dianiu v neľahkej situácii a vo veľmi obmedzenom režime, hudobníci zostávajú v kontakte so svojimi fanúšikmi aspoň rôznymi online spôsobmi. Pozadu nezostáva ani Klára Vytisková, ktorá začiatkom marca vydala svoj druhý sólový album Love Is Gold.

Dva mesiace po vydaní sa ho rozhodla fanúšikom bližšie predstaviť formou špeciálneho videoseriálu Behind the Song na svojom Instagrame a Youtube kanáli, v ktorom vysvetľuje motívy jednotlivých skladieb. Fanúšikovia sa tak môžu dozvedieť zaujímavé detaily vzniku i pikošky zo zákulisia, napríklad o aktuálnom singli Just Be You, ktorý rotuje v českom rádiovom éteri, o skladbe Ice, ktorá album vlani predznamenala, či o podmanivom duete Gold s Albertom Černým z kapely Lake Malawi.

"Myslím si, že za pesničkami cítiť emócie, ale nie každý si text preloží a niekedy z textu nie je jasné, čo všetko za vznikom a myšlienkou songu stálo. Témy pesničiek z Love Is Gold sú témy ľudského bytia, sú pre mňa veľmi osobné... Hovorila som si však, že to ale rozhodne nie sú veci, o ktorých premýšľam iba ja. Chcela som ich zdieľať s tými, ktorí to cítia podobne alebo len chcú svoju obľúbenú pesničku poznať do hĺbky," vysvetľuje Klára Vytisková koncept videoseriálu, ktorý nakrútila vo svojej domácej pracovni.

Prečítajte si tiež: Klára Vytisková vydala album Love Is Gold. Prináša aj cover hitu Marty Kubišovej


Držiteľka Ceny Anděl 2015 v kategórii Speváčka roka, ktorej novinka sa stala s hodnotením 9/10 Albumom týždňa na portáli Musicserver.cz a slovami chvály na jej adresu nešetrili ani hudobní kritici v Reflexe či magazíne Headlinerje i napriek obmedzenému režimu činorodá nielen prostredníctvom predstavovania nových piesní.

"V týchto dňoch veľa skladám, pretože je to inšpiratívna doba, plná nových emócií. V rodinnej zostave ja, môj manžel Roman a sestra Tereza sme nakrúcali live stream z našej kuchyne pre Vogue Czechoslovakia, ktorý sme si veľmi užili, čo dokazuje i záznam na mojom Youtube kanáli (viď nižšie, oplatí sa pozrieť, pozn. red.). Okrem toho, že pesničky vysvetľujem, rada im dávam i obraz, a tak momentálne chystám ďalší videoklip k budúcemu singlu z albumu," dodáva hudobníčka.

Z jej slov je jasné, že melanchólii v týchto náročných týždňoch rozhodne neprepadá, fanúšikovia sa tento rok môžu tešiť na ďalšie novinky. A v dohľadnej dobe dôjde snáď aj na živé prevedenie albumu Love Is Gold v plnej koncertnej zostave, osobne a s energiou, ktorou sú Klárine koncerty dobre známe.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk za vydavateľstvo Supraphon poskytla PR manažérka Adriána Čahojová. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Anežka Horová