Anglický hudobník Fink príde na budúci rok do Bratislavy predstaviť pripravovanú kolekciu IIUII (It Isn't Until It Is) plnú upravených skladieb z rokov 2006 až 2016. Hudobník s občianskym menom Fin Greenall sa 12. mája 2022 ukáže v Majestic Music Clube (MMC) v rámci koncertnej série Dobrý výber.

Ide o prvý potvrdený koncert značky Dobrý výber pre rok 2022, ktorý by už konečne mal byť bez výrazných obmedzení v rámci hudobných vystúpení. Lístky na koncert sú už v predaji v sieti Predpredaj.sk. Prvá séria vstupeniek na státie je za 22 eur (neskôr za 25 eur) a na sedenie za 30 eur (pevná cena až do vypredania).

Muzikant reprezentujúci vydavateľstvo Ninja Tune, ktorý na budúci rok oslávi 50 rokov, sa do Bratislavy príde pozrieť po takmer piatich rokoch. Naposledy Fink s rovnomennou kapelou vypredal MMC v októbri 2017 (reportáž a foto), medzitým sa na Slovensku ukázal ešte na Pohode 2018. Jeho v poradí už šiesty bratislavský koncert bude súčasťou veľkého turné s až 58 zastávkami, ktoré odštartuje v januári a skončí v máji 2022. 

Prvou ochutnávkou z pripravovaného akustického albumu je nová verzia piesne Warm Shadow. Tá je typickým Finkovým "love songom", teda intímnou skladbou, v ktorej dominuje gitara a naliehavý vokál.


"Warm Shadow bol roky dokonalým otváracím songom – nabudzujúci, s dominantnými perkusiami a dobrou atmosférou. Umožnil nám vždy koncertný večer odštartovať tým správnym spôsobom. Je to jedna z tých piesní, ktorú dokážem zahrať aj zo sna a zároveň jedna z mála, ktorá ma neomrzela. Máme ju dokonca radšej čím dlhšie ju hrávame a na festivaloch jej dĺžka pravidelne presahuje desať minút," uviedol rodák z Cornwallu na margo prvej prerobenej skladby z pripravovanej platne IIUII (It Isn't Until It Is).

Celá retrospektívna kolekcia vyjde 20. augusta. Bude odrážať Finkov návrat ku koreňom a ponúkne intímnejšie, no stále nezameniteľne pulzujúce verzie skladieb, ktorým klub ako MMC určite svedčí. Album vyjde spolu s knihou zachytávajúcou Finkove spomienky na život na koncertných pódiách, ale aj mimo nich.

Návrat Finka do Bratislavy 12. mája 2022 bude súčasťou spomenutej koncertnej série Dobrý výber, ktorú z verejných zdrojov finančne podporil Fond na podporu umenia a SOZA. V rámci nej už Majestic Music Club hostil mená ako Benjamin Clementine, Apparat, The Asteroids Galaxy Tour, Movits!, Lamb, The Young Gods či HVOB.

Vstupenky:  

Facebook event

Pozrite si aktuálnu studio session, kde Fink hrá svoje skladby akusticky a rozpráva o tom, ako pandémia zmenila jeho pohľad na hudbu, ale aj o svojich začiatkoch:


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér koncertnej série Dobrý výber Ján Papač. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Fink