Spevák a skladateľ Robo Opatovský v nedeľu (16.5.) odpremiéroval videoklip k skladbe Je nad slnko jasné. Tá sa na jeho profile objavila v špeciálnej "lockdown verzii" už v marci a práve reakcie fanúšikov priviedli Roba do štúdia, aby ju nahral aj oficiálne s kapelou a vokalistami z formácie For You.

"Keď o všetko prídeme, zostane nám už len nádej, že bude lepšie. Každý človek potrebuje nádej, svetielko na konci tunela. Pre mňa je veľkou inšpiráciou príroda, jej sila a nespútanosť," hovorí Robo Opatovský, ktorému vo videoklipe Je nad slnko jasné robí spoločnosť kôň Gordon. Spevák, skladateľ a gitarista na klipe spolupracoval s kameramanom a režisérom Filipom Cemperom. Nakrúcali ho začiatkom mája vo Vysokých Tatrách a hoci prvý deň to vyzeralo všelijako, napokon sa podarilo vystihnúť krásny, slnečný a bezveterný deň.

Vkusný a príjemný vizuál tak dopĺňa hrejivú atmosféru skladby, v ktorej spevákov hlas dopĺňa súhra gitár (Roman Mečiar), klávesových nástrojov (Roland Kánik) a vokálov (For You). Na finálnom aranžmáne skladby sa podieľal aj bubeník Michal Fedor.


"Sme veľmi radi, že nás Robo prizval k spolupráci. V tejto dobe sa všetkým začína lepšie dýchať, začíname sa tešiť zo života a presne to cítiť zo skladby Je nad slnko jasné," teší sa Andrej Mann z kapely For You. Populárna vokálna skupina pripravuje pre fanúšikov s Robom Opatovským ešte jedno prekvapenie, ktoré ohlásia v júni.

Text skladby Je nad slnko jasné, v ktorom sú nenásilne zakomponované odkazy na reálie posledných mesiacov ("núdzový stav", "účasť povinná"), poslala Robovi Opatovskému fanúšička Oľga Šifrová. "Keď som písala tento text, netušila som, ako hlboko sa jeho myšlienka dotkne mňa, mojich najbližších a ľudí okolo nás. O to viac pre mňa znamená. Opatrujte sa v zdraví," odkázala cez svoju sociálnu sieť.

Informácie a fotografie z nakrúcania redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Andrea Čurná. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Filip Cemper

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský