Hviezdy ako Linkin Park, Kendrick Lamar, The Prodigy, The Chemical Brothers, Alt-J, Interpol, The Offspring, Casper, Ellie Goulding alebo Major Lazer prídu už o dva mesiace zablahoželať k 15-tym narodeninám festivalu FM4 Frequency. Tradičné podujatie tento rok ponúka jeden z najlepších lineupov v rámci festivalov v okolí Slovenska.

Počas víkendu od 20. do 22. augusta sa rozhodne oplatí spraviť si výlet do rakúskeho mesta St. Pölten. Festival FM4 Frequency za jeden a pol dekády získal status kultovej akcie v príjemnom prostredí, ktorú treba zažiť na vlastnej koži. Funguje ako dva festivaly na jednom mieste - koncertný a tanečný, pričom spolu počas troch dní ponúka približne 120 rôznych vystúpení na 8 scénach.

Mesto St. Pölten je vzdialené len 150 kilometrov od Bratislavy a pravidelne láka množstvo fanúšikov zo Slovenska. Aj tento rok ponúkne dve festivalové zóny Day Park a Night Park, no na rozdiel od minulosti budú prepojené. Denná zóna s názvom Day Park ponúka koncerty rockových a alternatívnych interpretov. Night Park sa zasa orientuje na vystúpenia dídžejov a tanečných projektov. Celý festivalový park ponúka okrem hudby a zábavy aj množstvo zelene, športový areál, výtvarné session či gastronomickú zónu.

Program festivalu FM4 Frequency 2015:

Day Park:


Linkin Park, Kendrick Lamar, The Prodigy, The Chemical Brothers, The Offspring, Interpol, alt-J, Casper, Ellie Goulding, Major Lazer, Martin Garrix, Nero live, TV On The Radio, Fritz Kalkbrenner, The Script, Bad Religion, Simple Plan, Charli XCX, Kwabs, Enter Shikari, Alligathoah, José González, K.I.Z., The Wombats, Echosmith, Frittenbude, MadCaddies, Eskimo Callboy, Irie Revoltes, William Fitzsimmons, New Found Glory, Dawa, Chuck Ragan & The Camaraderie, SDP, Halestorm, Against Me, Mighty Oaks, Darwin Deez, Lonely The Brave, Rae Morris, Twin Atlantic, The Menzingers, Josef Salvat, Gengahr, Ruen Brothers, Courtney Barnett, The Districts, We Are The Ocean, Circa Waves, Truckfighters, Dolomite Minor, Catastrophe & Cure, Exclusive, Vant, Eaves, Northcote, The Last Internationale, Leyya

Night Park:

Sigma live, Klangkarussell live, Porter Robinson live, Orchestral Manoeuvres in the Dark, Kill the Noise, Modestep live, Oliver Koletzki, Koan Sound, Bakermat, Claptone, Gorgon City DJ Set, Aka Akafeat. Thalstroem, Craze, Cyril Hahn, Dumme Jungs live, Hannah Wants, Fukkk off, Fakear, Ill Skillz, Tinush, Steve Hope, Dizzy Bell, Andy Catana

Mad Decent Stage:

Diplo, Dillon Francis, Flosstradamus, Zeds Dead, What So Not

RAM (drum&bass):

TC, Loadstar, DC Breaks, TeddyKillerz, Body&Soul, Disaszt, MC Daxta

Pozrite si, ako to na festivale vyzeralo minulý rok:


Prvý Frequency festival sa konal v roku 2001 vo Viedni, nasledujúcich sedem ročníkov sa uskutočnilo v Salzburgu a od roku 2009 podujatie hostí St. Pölten. V roku 2009 boli headlinermi festivalu legendárni Radiohead, o rok neskôr Muse a v roku 2011 Foo Fighters. Okrem nich sa na podujatiach v ostatných rokoch predviedli takí interpreti ako System of a Down, Oasis, Franz Ferdinand, Kasabian, Rise Against, Pendulum, Mumford & Sons, The Prodigy, Massive Attack, Billy Talent, Skunk Anansie, LCD Soundsystem, NOFX, Weezer, Queens of the Stone Age,, Franz Ferdinand, Morrissey, Interpol, R.E.M., Nine Inch Nails, The Roots alebo Hurts.

Klasická permanentka na Frequency festival sa predáva za 151,40 eura, VIP permanentka stojí 230,40 eura. V predpredaji sú aj klasické a VIP permanentky s parkovaním pre karavan. St. Pölten je od Bratislavy vzdialený 150 kilometrov, približne 90 minút cesty autom. Z hlavnej stanice v St. Pölten bude opäť premávať kyvadlová doprava. Kapacita areálu je približne 45-tisíc ľudí na každý deň.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz. Všetky podrobnosti nájdete na oficiálnej stránke festivalu www.frequency.at.

Súvisiaci interpreti: Linkin Park