Amerického rppera Jay Z uviedli do Skladateľskej siene slávy. Štyridsaťsedemročný interpret, vlastným menom Shawn Corey Carter, sa tak stal prvým hip-hopovým interpretom, ktorému sa dostalo tejto pocty. Rodáka z New Yorku, ktorý sa na slávnosti nezúčastnil, uviedol do siene slávy prostredníctvom videozáznamu bývalý americký prezident Barack Obama.

"Nikto, kto nás stretol ako mladých mužov, nečakal, že budeme tam, kde sme dnes," uviedol politik a skonštatoval, že cestou za úspechom z náročných podmienok, v akých vyrastali, sa obaja snažia pomôcť iným ľuďom. "Snažíme sa otvoriť dvere možností, vďaka ktorým by mohli tí, ktorí prídu po nás, jednoduchšie uspieť," dodal.

Okrem rapera do Skladateľskej siene slávy uviedli aj speváka Kennetha "Babyface" Edmondsa, švédskeho producenta Maxa Martina, Roberta Lamma a Jamesa Pankowa z rockovej kapely Chicago, produkčné duo Jimmy Jam & Terry Lewis a zakladateľa vydavateľstva Motown Berryho Gordyho.

Anglický spevák Ed Sheeran dostal Hal David Starlight Award pre najsľubnejší mladý talent, americký rapper Pitbull zase Global Ambassador Award. Už 48. ročník podujatia sa konal vo štvrtok 15. júna v New Yorku. Medzi nominovanými boli v tomto ročníku napríklad aj Madonna, George Michael, Cat Stevens, Jeff Lynne, Sly Stone, Gloria Estefan či Bryan Adams.

Zdroj: SITA 
Foto: Evan Agostini/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Jay-Z