JuSt zverejnil skladbu Nechal si sa uniesť spolu s videoklipom z Imagine Studia v Žiline, kde bola novinka aj nahratá. Singel s ironickým textom a organickým kapelovým zvukom je odkazom pre ľudí, ktorí sa nechali uniesť dobou a stratili svoj cieľ.

Autorom textu a hudby je samotný Juraj Strásky alias JuSt, pričom s nahrávkou mu pomohli jeho osvedčení spoluhráči - Ladislav Tvrdý na gitare, Martin Smieško na base a Peter Sandanus na bicích. Video natočil Michal Zachar z Pine Hill Studio.

"Už dlhšiu dobu som mal v pláne nahrať vo svojom štúdiu živú kapelu na jeden 'tejk'. Vyberal som z niekoľkých piesní, keď sa mi ozval Laco Tvrdý, že má nový telecaster, aby sme ho rovno otestovali a prípadne použili do nejakej pesničky. Výber sa tým pádom hneď zjednodušil. Vedel som, že takýto zvuk bude sedieť práve do piesne Nechal si sa uniesť," vraví JuSt. 


Potom už len zostávalo dohodnúť termín nahrávania. "Za jedno popoludnie sme pieseň nacvičili a hneď aj nahrali. Zvuk ma veľmi príjemne prekvapil. Presne takto som si to predstavoval, aby bol zachytený živý a surový sound kapely bez dodatočných strihov a úprav. Práve to má svoje čaro, pretože je tam cítiť, že to hrajú živé bytosti, nie stroje," hovorí nadšený hudobník.

Pre tento štýl nahrávania ho inšpirovali kapely zo 60. a 70. rokov. "Ich zvuk milujem, takže s výsledkom som naozaj spokojný. Tak ako ja boli nadšení aj chalani a určite budeme v tomto spôsobe nahrávania pokračovať," dodáva.


Redakciu Hudba.sk informoval Juraj Strásky. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: JuSt