S informáciou o vážnom ochorení prišiel samotný Dave Mustaine, ktorý zverejnil svoje vyhlásenie na sociálnej sieti. Kapela preto musela zrušiť väčšinu naplánovaných koncertov, okrem festivalu Megacruise, ktorý odštartuje svoju plavbu 13. októbra v Los Angeles.

"Diagnostikovali mi rakovinu hrdla," týmito slovami šokoval Dave Mustaine fanúšikov, no je odhodlaný chorobu poraziť a prognózy lekárov sú pozitívne. "Je to určite niečo, čo treba rešpektovať a čeliť tomu - čelil som prekážkam aj predtým. Spolupracujem s lekármi, vytvorili sme plán liečby, ktorý by mal mať podľa nich 90-percentnú úspešnosť. Liečba už začala," napísal spevák. 

Kvôli liečbe však musí kapela väčšinu koncertných termínov v roku 2019 zrušiť. "Bohužiaľ, vyžaduje si to, aby sme tento rok zrušili väčšinu koncertov. Megacruise sa bude konať a kapela sa jej zúčastní v nejakej forme," uviedol Mustaine, pričom fanúšikovia nájdu všetky aktuálne informácie na stránke Megadeth.com a tiež sľúbil, že sa Megadeth vráti na cesty hneď, keď to bude možné. 

Dobrou správou však je, že kapela pokračuje s prácami na novom albume. "Kiko, David, Dirk a ja sme v štúdiu a pracujeme na pokračovaní Dystopie (2016). Nemôžem sa dočkať, až si to všetci vypočujete," dodal spevák.


Autorka: Marína Valentovičová
Foto: Facebook.com/davemustaine

Súvisiaci interpreti: Megadeth