Britská kapela The Rolling Stones zverejnila krátke video, ktorým oslavuje ukončenie európskej časti ich aktuálneho svetového turné 14 On Fire. Dokument sleduje hudobníkov počas ich šnúry v Európe, prináša zábery z vystúpení i zo zákulisia. Vo videu sa objavia aj fanúšikovia rockovej skupiny.

Európska časť turné 14 On Fire nadviazala na ázijskú 26. mája v Osle. Kapela sa postupne predstavila v ďalších európskych mestách a tiež v izraelskom Tel Avive. Posledným koncertom v rámci tejto časti bolo dvojhodinové vystúpenie na Roskilde Festivale v Dánsku.

Po prestávke bude kapela pokračovať v koncertovaní v Austrálii a na Novom Zélande. Túto časť mali pôvodne absolvovať už marci, no pre úmrtie módnej návrhárky L'Wren Scott, ktorá bola priateľkou lídra skupiny Micka Jaggera, koncerty odložili.


The Rolling Stones vznikli v roku 1962. Mick Jagger s Keithom Richardsom, Charliem Wattsom a Ronniem Woodom predvlani oslávili 50. výročie vzniku kapely, pri príležitosti ktorého pre priaznivcov pripravili aj kompiláciu Grrr! (2012). Tá okrem starších piesní obsahuje aj dve nové skladby One More Shot a Doom And Gloom.

Podľa odhadov predali viac ako 250 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 skupinu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Francisco Seco

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones